Kult

”Kult” er skrevet af Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Udgivet af People´s den 1. september 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Da en lille dreng forsvinder fra en børnehave i Södermalm i Stockholm bliver efterforskeren Mina Dabiri og hendes kollegaer atter sat på prøve. De forbinder sagen til en tidligere kidnapning, der endte grueligt galt, og forstår, at de er oppe imod livsfarlige modstandere. Alt peger desuden på, at flere børn vil komme til at forsvinde.

For første gang siden de dramatiske hændelser to år tidligere genoptager Mina kontakten til mentalisten Vincent Walder. Deres indbyrdes forholder stadig præget af deres skæve personligheder, men det viser sig, at Vincent også kan hjælpe dem i den nye efterforskning. Det går hurtigt op for Mina og Vincent, at de hat tiden imod sig, hvis det skal lykkes dem at finde bagmændene, inden det er for sent.

”Kult” er andet bind i serien om Mina og Vincent. Første bind i serien hedder ”Box” og min anmeldelse af den, kan læses ved at klikke på titlen. Bøgerne er afsluttede historier, men jeg vil anbefale at man læser fra bind et og frem, da der er en bagvedlæggende historie som holder sammen på serien.

Bog nummer et i serien, “Box” var jeg faktisk ikke helt oppe at ringe over. Der druknede jeg lidt i familie relationer både her og der, I de mange betjente i teamet og i de besættelser både Mina og Vincent har. Jeg syntes simpelthen den var for lang og havde for meget ”fyld”.

Da jeg så går i gang med “Kult”, er oplevelsen en helt anden. Jeg elsker alt ved den, og jeg er overbevist om, at det er fordi alle personer er kendte, der er ikke et kæmpe persongalleri man skal lære at kende, da de hurtigt lever igen. Det samme gør sig gældende med de forskellige familierelationer. Jeg syntes der er skruet lidt ned for både Mina og Vincent, men det blev også forklaret godt og meget grundigt i seriens første bind. Så alt ”fyldet” giver nu rigtig god mening.

Mina og Vincent skal, igen, arbejde sammen, og syntes du forbrydelsen i bind et var klam, så bare vent, det kan sagtens blive værre. Det kommer tættere på og bliver personligt. Jeg syntes dette plot er virkelig fedt, da der inddrages både klogskab og nørderi. En kløgtig forbryder, kræver en mere kløgtig efterforsker. Og her bliver virkelig nørdet igennem – det er genialitet på allerhøjeste plan og jeg elsker når den slags nørderi indgår i bøgerne. Igen viser forfatterparret at det menneskelige sind kan gå mange veje, og træffe valg der syntes helt umulige.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-308-8

Forfatter: Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

Titel: Kult

Sidetal: 694

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *