Digterens død

”Digterens død” er skrevet af Torben Munksgaard. Udgivet af Modtryk den 25. september 2020. 

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En sen aften i marts omkommer Pelle Martin Nordborg efter et fald fra et vindue i sin lejlighed på Nørrebro i København. Politiet afslutter sagen som selvmord, men godt et år efter er Pelles ven Simon stadig ikke overbevist om, at Pelle tog sit eget liv. Heller ikke selv om gerningsstedet var aflåst, og et mord i lejlighedens lukkede rum derfor synes umuligt. Simon bestyrkes imidlertid i sin mistanke, da han modtager en besked med en kryptisk signatur, der mere end antyder, at der er tale om en forbrydelse.

Simons jagt på sandheden om Pelles død hvirvler ham ind i en farlig leg med ord og identiteter. Ved sin side har han den bryske københavnerrappenskralde Jonna, ejer af Café Traum, som han efterhånden knytter nære bånd til.

DIGTERENS DØD er krimi og samtidsbillede i ét og er første bog i Traum-trilogien, som er en moderne spændingsserie om masker og forvandlinger, længsler og drømme i det 21. århundrede.

”Digterens død” har fået mange rigtig flotte anmeldelser og roses som nyskabende, utraditionel og smuk. Derfor er det ret svært at skrive denne anmeldelse, da jeg desværre ikke synger i samme kor. Sproget i bogen er smukt, bogen er super flot skrevet, men i et mere svulstigt sprog, end jeg syntes om. Jeg blev ligesom fyldt op af tillægsord og følelser…

De fleste krimier drives frem af plot, spænding og kulminere i opklaring – det vi elsker ved denne genre. Denne ”Digteren død” drives mere at følelser, stemninger og relationer mellem mennesker, og jeg tror det er her den største forskel på de fleste andre krimier, og denne, skal findes. . Desværre kom jeg til at kede mig lidt undervejs i læsningen, jeg manglede spændingen, som forsvandt mellem de mange ord og følelser. Jeg er dog overbevist om at hvis du elsker romaner, eller hyggekrimi, uden for meget vold og blod, vil du synes om denne bog.

Derfor bliver antallet af lakridspiber ikke særlig stort. Man skal huske at det er et udtryk for min personlige smag og ikke et udtryk for hvad alle andre syntes.

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber

2 thoughts on “Digterens død

  1. Jeg er 100% enig med dig, jeg må indrømme, at jeg har kæmpet (kedet) mig igennem de første 200 sider den sidste uge. Jeg er ikke til det svulstige sprog og Pelle og Simon irriterer mig grænseløst. Jeg er mere til hardcore spænding, så jeg ikke kan slutte med at læse. Alt det “finlitterære “ lader jeg de” studentikose” om, når det gælder spænding/krimi. Jeg læser bogen færdig, men glæder mig til det er gjort. Jeg trøstespiser selv lakridspiberne, mens jeg læser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *