H. C. Andersen morderen

”H.C. Andersen morderen” er skrevet af Sanne og Brian Wind Hansen. Udgivet af People´s Press den 10. oktober 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Endnu en Mofibo Original fandt vej til min blog. Jeg er ret begejstret for disse og elsker samarbejdet mellem Mofibo og People´s Press, da det giver både lyd, ebøger og papirbøger. Kan man så ønske mere?

Fra bogens bagsidetekst: Nytårsmorgen bliver en tiårig pige fundet myrdet i en baggård i Odense. Hendes lig er opstillet som en morbid kopi af H.C. Andersens eventyr om den lille pige med svovlstikkerne:
sammenkrøbet, frosset ihjel, og i hænderne knuger hun et bundt afbrændte svovlstikker. Politiassistent Tom Kross sættes på sagen og må på grund af morderens særprægede signatur søge hjælp et lige så usædvanligt sted: hos en ekspert i H.C. Andersens eventyr.

Samtidig et andet sted i Odense kommer krisepsykolog Dina Becks studier i ondskab pludselig alt for tæt på virkeligheden – og mordet på den lille pige med svovlstikkerne bliver startskuddet på en af danmarkshistoriens mest makabre mordsager.

Dette er første del i forfatter parrets serie om Kross og Beck.

At bruge H. C. Andersens eventyr til at sætte en mord scene, er næsten som at stjæle kronjuvelerne. Men også ret genialt. Ingen er i tvivl, da de ser den første lille pige – frosset ihjel og med svovlstikker i hænderne. Det var beskrevet så der kørte en indre film og selv om jeg faktisk ikke havde lyst til at læse mere om et barn som var blevet mishandlet, blev jeg nød til det. Selv om det er stærke sager og selv om det er børn der slås ihjel, bliver det aldrig over stregen. Det er klamt og det er makabert, men jeg holder også af ”hårde” krimier, så jeg kan sagtens klare mosten…

Det er en spændende historie hvor man læner sig tilbage og følger med. Lidt som at se en film. Jeg kunne dog godt have undværet nogle af scenerne hos psykologen Dina Beck og de mange scener med hendes søn, der går lidt for meget familieliv i krimihistorien.

Jeg var vild med plottet og syntes det er super godt, når man kan gætte med på gåden. Sproget er let og nemt at læse. Alle beskrivelser og personer virker levende og ægte. Der er dystre og helt aktuelle temaer i bogen som helt sikkert kan give stof til eftertanke. Jeg kan godt lide hårdheden og de direkte beskrivelser af mord, gerningssteder og efterforskningen. Her skal man dog være forberedt på, at der ikke lægges fingre imellem. Er man klar til det, er her en super spændende krimi og jeg glæder mig til den næste. Man kan også glæde sig over, at der spindes over et par af de mindre kendte eventyr…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup holder også af eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *