Alt det jeg aldrig fortalte dig

”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er skrevet af Celeste Ng. Udgivet af Hr. Ferdinand og Politikens Forlag den 23. juni 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Lydia er Marilyn og James Lees yndlingsbarn. Hendes forældre er fast besluttede på, at deres datter med de lysende blå øjne og det sorte hår skal nå de mål, de ikke selv opnåede; hun skal være læge, ikke hjemmegående husmor, hun skal være vellidt og populær.

Men Lydia lever med et pres, som ingen af de andre unge i Ohio-forstaden kender indefra; hendes far er søn af kinesiske immigranter, og det gør både Lydia og hendes far iøjnefaldende hvor som helst.

Da Lydia findes død i en sø i nabolaget omsluttes James af en skyld, der truer med at ødelægge hans ægteskab. Marilyn er knust og fast besluttet på at nogen skal drages til ansvar – koste hvad det vil. Lydias ældre bror Nathan er overbevist om at en lokal bølle er involveret. Men det er kun familiens yngste, mest observante medlem, Hannah, der ved hvad der virkelig skete.

”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er forfatterens debutroman, den udkom på originalsproget i 2014. I 2018 udkom ”Små påsatte brande” på dansk og nu i 2020 får danskerne hendes debutroman.

Vi møder en familie i opløsning. Det værste er sket, de har mistet et barn. Lydia er død men ingen ved hvordan hun er død, er det drab eller selvmord. Ingen ved hvorfor, hvordan eller hvem…

Læseren tages i små glimt, med ind i denne familie. Vi ser historien fra forskellige medlemmer af familien, i tiden op til Lydias død. Det er en familie, hvor forskelligheder er et af nøgleordene. Faren James er af kinesisk afstamning, moren Marilyn var eneste kvinde på sit studie. De finder sammen og bliver gift, på trods af at Marilyns mor er stor modstander af ægteskabet. Vigtige temaer er race, diskrimination, forskelligheder, hemmeligheder og fortielser. Det er en bog, som kan lære læseren vigtigheden af åbenhed, forståelse og dialog. Vi kommer længst ved at udtrykke egen mening og ved at følge egne drømme og ikke dem som bliver udstukket af andre.

Jeg syntes temaerne i bogen er super vigtige og aktuelle, det er en bog som kan åbne øjne på nogle og skabe både samtale og forståelse. Men, for desværre er der et men… Selv om jeg er vild med temaet og emnerne, så går det alt for langsomt til min smag og desværre kom jeg til at kede mig lidt undervejs. Derfor er det en svær bog at give en fair karakter.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *