Knæk

”Knæk” er skrevet af Belinda Bauer. Udgivet af forlaget Jentas den 20. oktober 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside:

Et enkelt øjeblik … kan ændre alt.

På en kvælende varm sommerdag sidder 11-årige Jack og hans to søstre i deres bil, som er brudt sammen, og venter på, at deres mor skal komme tilbage og redde dem. ”Jack har ansvaret,” sagde hun. ”Jeg er snart tilbage.” Men hun kom ikke tilbage. Hun kom aldrig tilbage. Og det liv, børnene kender, bliver forandret for altid. Tre år senere har Jack stadig ansvaret – for sine søstre, for at forsørge dem alle, for at sikre, at ingen ved, de er alene i huset, og – ret pludseligt – for at opdage sandheden om, hvad der hændte hans mor.

Starten på denne bog er så hjerteskærende og barsk. Tre efterladte børn og hvad er der blevet af Mor? De her børn er så fint beskrevet, både hvordan de reagere og hvordan man takler at Mor er væk og at de skal klare sig selv. Jeg sad virkelig med en knude i maven under læsningen og tog mig selv i at tænke ”Hvordan skal det dog gå”? Jeg vil faktisk ikke skrive mere om handlingen, da man nemt kommer til at spoile noget og det fratager dig som læser, en glæde ved selv at få den der aha oplevelse.

Denne forfatter er virkelig god til at beskrive personligheder. Det hele virker så levende og rigtigt at man næsten glemmer at det er fiktion. Historien kan dog godt virke lidt forvirret og rodet men jeg syntes nu at det løser sig hen ad vejen. Man skal bare holde snuden i sporet og være opmærksom. For historien er en slags ”mange i en” hvor der er flere fortællinger der kædes sammen.

Er du til kringlede plots, fint sprog og en ret så hjerteskærende historie, skal du vælge denne krimi.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup tænker ”Hvad nu hvis”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *