Ondskabens arv

 

”Ondskabens arv” er skrevet af Frank Jensen

Bogen er udgivet 11. juni 2018 på Forlaget Mellemgaard

Dette er et anmelder eksemplar

 

Bogen starter lige på og hårdt… En indvandre familie bliver brutalt og voldeligt banket. Mor og 5 årig datter voldtages, far og 7 årig søn sparket og slået. Episoden bærer stærkt præg af nynazistiske undertoner. Dette er blot starten på en række ekstremt voldelige overfald og nogle med døden til følge.

Sideløbende kører der en historie som starter i Berlin 1941. Her møder man højt stående SS folk bla Reichführer Heinrick Himmler. Han var en af Hitlers betroede mænd og helt igennem en ubehagelig fyr. Han får en søn med en ung norsk kvinde. Dette barn får stor betydning for nutidens historie…

Vi følger en gruppe i PET. Operation WORF sættes i gang, det er dem som skal opklare og afsløre hvem der står bag de voldelige overfald og erfarer at der trækkes tråde fra nynazistiske grupper til højeste sted, både i politiets egne rækker og højere oppe.

Dette er en spændende og velskrevet roman. Sproget er nutidigt og ordene flyder fint. Man er fra starten klar over at forfatteren har helt styr på politi og PETs arbejdsgange. Her er intet overladt til tilfældighederne. Der beskrives fint hvordan tingene fungere og uden at have den store viden om politiets arbejdsgange, virker alt troværdigt og er leveret uden unødvendigt drama. Men tro ikke at det gør tingene mindre hæsblæsende… Og selvfølgelig har forfatteren Frank Jensen helt styr på tingene – for jer som ikke var klar over det, er Frank Jensen tidligere PET chef. At bogen er tilsat et tvist af 2. verdenskrig virker virkelig troværdig. Jeg har sådan et had/kærlighedsforhold til denne periode. Emnet 2. verdenskrig er spændende samtidig fuldstændig forfærdeligt. Det som frastøder, kan også fascinere…

 

Bogen får 4 flotte lakridspiber… Et strejf af historiens vingesus – tilsat en omgang god gedigen politiarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *