Skoven

 

 

 

 

 

 

 

”Skoven” er skrevet af Jane Harper. Udgivet på People´s Press den 23. august 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

En gruppe mænd og kvinder skal på teambuilding i skoven, i Giralang Nationalpark i Australien. De deles op i to grupper – kvinder og mænd – og sendes afsted i hver sin retning. Efter dage skulle de være igennem ruten, men kun mandegruppen returnere. Efter mange timer og mørkets frembrud dukker kvindegruppen op. Forhutlet, skadet og blødende, støtter de sig til hinanden og er lykkelige for at have fundet ud af skoven. Men 1 mangler. De var en gruppe på fem, nu er de fire. Hvad er der sket med Alice? Alice som var i gang med at hjælpe politiet, med en afsløring af hvidvaskning af penge, mod netop det firma hun er på teambuilding med. Er der nogen som har opdaget hende? Eller er det som en af de lokale siger; ”Panikken griber en. Efter et par dage ligner det hele hinanden, og man begynder at tvivle på sine egne øjne. Folk bliver skøre i hovederne”

 

 

 

 

 

 

Bogens historie skifter scene i hvert kapitel. Man følger skiftevis betjentene Aaron Falk og Carmen Cooper og kvindegruppen i skoven. Således at kapitlerne hvor betjentene og efterforskningen foregår er nutid og scenerne i skoven er flashback. Det giver bogen et ret godt spændingsniveau. Dog syntes jeg ikke vi er helt oppe og ringe… Der bliver antydet forskellige spor men jeg syntes ikke de helt bliver fuldt til dørs. Derfor stiger spændingsniveauet ikke særlig højt op. Jeg havde regnet med en bog fuld at gode gys. En gruppe faret vild i mørk og ufremkommelig skov, det skriger af gys og gib. Men desværre, jeg var der ikke. Sporet med manden som muligvis, for år tilbage, havde været skyld i flere kvinders forsvinden, kunne have være kørt meget længere ud og kunne blive meget mere spændende. At Alice hjalp politiet med en efterforskning af firmaet kunne også have været grobund for mere spænding, men heller ikke her syntes jeg man brugte emnet. Der blev også berørt emnet – at dele hævnporno på nettet. Et emne som ikke helt passede til historien, men bedre til tiden, mon det er derfor det er med?

Heldigvis er vi forskellige og skal ikke kunne lide det samme. Er du til light spænding – hygge krimi – er det denne du skal læse.

Jeg giver bogen 3 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup fandt ud af skoven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *