Jæger

”Jæger” er skrevet af Walther Rebernik. Udgivet af Byens Forlag den 29. november 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Rato er ekssoldat fra Balkan. Han undre sig over, hvor nemt alting er i Danmark. Nu står han i spidsen for en bande af eksbalkankrigere, der har taget magten i Københavns underverden.

Patrik er anklageren, der hader kriminelle. Han bøjer gerne reglerne for at opnå sine mål og har succes med sin kompromisløse stil. Men hans fortid truer med at indhente ham.

Markus lever på samfundets bund og har klaret sig uden CPR-nummer, siden han var 10 år.

Hannah arbejder som specialkonsulent for Politiet. Hun er dårlig til mennesker, men eminent til at opfatte detaljer, som ingen ellers ser.

Da en serbisk gangster findes brutalt myrdet på et toilet i Københavns Byret, og politiets chefanklager samtidig forsvinder sporløst, føres de fire meget forskellige skæbner sammen, og det ender i en kamp på liv og død.

”Jæger” er Walther Rebernik´s debut roman og hvilken debut det er…

Walther Rebernik er advokat i sit civile liv og har i mange år dyrket kampsporten karate. Og netop kampsporten karate, fylder en del i denne bog. Lige fra brutale slåskampe, måder at slå ihjel på, til æren, stoltheden og at følge de ældgamle traditioner som denne sport indeholder. Det giver en særlig ro i bogens hårdtslående, hæsblæsende tempo. For der er smæk på, som i virkelig meget smæk på… Kapitlerne er små og korte og skifter mellem bogens karakterer, hvilket bevirker at læseren fastholdes i et stigende spændingsfelt og bare må læse videre.

Jeg vil ikke fortælle mere om handlingen, end der kan læses på bagsiden af bogen, da, lige netop her, skal man selv finde ind i historien om opdage den. Jeg har ikke kunnet undgå at opdage, at denne bog har fået gode anmeldelser allerede, men da jeg startede min læsning tænkte jeg faktisk, kan det nu passe. For der gik et stykke tid, inden jeg blev dus med handlingen og inden jeg sådan rigtig kom i gang. Men der gik nu ikke frygtelig mange sider… Og heldigvis for det. Så selv om du syntes det kan være svært at komme i gang, at der fx er mange personer at forholde sig til, eller at du ikke kan se meningen, så bliv ved. Her lønnede det sig…

Her får læseren en spændingsroman med fuld fart på. Med et sprog som er lige på og hårdt. Hvor der ikke er sparet på detaljerne. Hvor blodet flyder og hvor alt godt kommer til den som venter.

Et af bogens store temaer er hævn, og hævn er en stærk følelse. Hvis man kæder hævnen sammen med et andet tema i bogen, som er mishandlede børn, forsømte børn, børn som ikke har fået den hjælp de skulle have haft, så gør det ikke bogen mindre brutal.  Men man forstår, og det gør man helt sikkert, også selv om det er forbudt at tage loven i egen hånd… Der findes mange slags jagt!

Så er du til bøger med fart og spænding – på alle sider, hvor der deles småkager ud til både høre og venstre, men også reflekteres over tingene, er det denne bog du skal vælge.

Bogen får 5 (ag 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker fart over feltet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *