Oraklet

”Oraklet” er skrevet af Finn Halfdan. Udgivet af People´s Press den 22. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den eneste grund til at David Bro blev betjent, var så han kunne efterforske mordet på sin lillesøster Sofie. Hun blev fundet, kvalt med hendes egne strømpebukser og liget var herefter smidt i fjorden ved Roskilde. 19 år er der gået og i de 19 år har David, ved siden af sit almindelige politiarbejde, efterforsket og ledt efter Sofies morder men nu bliver sagen henlagt og David skal overbringe denne ”nyhed” til sine forældre. Da han kommer ud fra deres hus, ringer hans telefon. Stemmen i røret ved noget. Hvis David vil samarbejde, ved den mystiske stemme hvem som myrdede Sofie. Den mystiske stemme kalder sig et Orakel – Delfi.  Er David villig til at bytte med fortrolige oplysninger? Qui pro quo, noget for noget…

David har viet sit liv til at finde sin søsters morder. Man mærker tydeligt hans savn og smerte og hvor villig han er til at gå hele vejen. Hovedtemaet er hævn, hvilket kommer til udtryk i nærmest alt hvad Daniel foretager sig. Et andet tema er kammeratskab, både mellem kollegaer og dem man har kendt hele livet. Daniel har en arbejdsmakker Alba som også spiller en stor rolle i bogen. Daniel har to barndomsvenner og de bor nærmest dør om dør. De hjælper Daniel og deler hans sorg over tabet af søsteren. Men kan man stole blindt på alle?

Jeg er vild med plottet. En mystisk altvidende stemme som vil dele oplysninger. Hvor kommer de oplysninger fra og hvem står bag. For den mystiske stemme ved mere end blot hvem Sofies morder var. Spændingsniveauet er højt og stigende, jeg var godt underholdt hele vejen igennem.

Man kommer undervejs både i moralske og etiske dilemmaer. Det giver stof til eftertanke for det er skræmmende ting der foregår undervejs. Jeg vil ikke skrive præcist hvad og hvilke emner der er tale om, da det vil spoile handlingen. Opfordringen er blot at læse og blive overrasket…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med krimier som nørder lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *