Mofibo Readeren

Anmeldelse af Mofibo´s Reader

Readeren er modtaget som gave. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om produktet.

Jeg har altid været mest til bøger af papir – ægte bøger. Det med at sidde med en bog, bladre i siderne, mærke papiret og føle duften – det kan noget helt specielt. Derfor skulle der også en del tilvænning til, inden en som jeg, fik øjnene op for både e-bøger og det at lytte til en bog, at læse med ørerne.

Mofibo er en streamingstjenste hvor du køber et abonnement og får adgang til 150.000 + bøger. Det er som at tage hele biblioteket med i tasken. Man henter bøgerne, elektronisk, til sin telefon, tablet eller Mofibo´s egen Reader. Det er ret smart, da man, uanset hvor meget gerne man vil, ikke har plads til alle bøgerne i reolen. Så at kunne læse nogle elektronisk, giver plads.

Den første gang jeg fik Mofibo´s Reader i hånden, tænkte jeg at den var lidt simpel lavet. Her hos os hedder billigt legetøj ”Hong Kong skrot” og undskyld, men det var det ord, som faldt mig ind, måske på grund af plastikken og måske på grund af letheden. Men, men, men heldigvis blev min første indskydelse gjort til skamme. Jeg fik gang i maskinen og hentede bøger. Der er plads til over 1000 bøger på Readeren og du kan både læse og lytte. Det er endda muligt at skifte mellem at lytte og læse i den samme bog og du kan skifte imellem at bruge din telefon/tablet og Readeren – i den samme bog. Hvis du fx skal køre langt eller gå en lang tur, sætter du bogen i gang som lydbog. Senere vil du gerne sidde stille og læse samme bog, så skifter du til e-bog og læser – det er altså smart.

Jeg bruger lydbogen når jeg træner, og læser så videre senere på dagen. Hvis du, som jeg, syntes det går lidt for langsomt med oplæsningen af lydbogen, kan man skrue op for hastigheden. Lige som man kan ændre på skriftstørrelsen.

Det er super nemt at hente og gemme bøger. Der er søgefunktioner så du både kan søge på titel og på forfatternavn. Man bladrer ved at trykke på knapperne på siden eller ved et let tryk på skærmen. Tryk på den orange knap giver adgang til forskellige funktioner som kommer frem i top og bund af skærmen.

Men en af de bedste egenskaber, er at det med Mofibo Readeren er muligt at læse i direkte sollys. Jeg havde en Reader med på ferie sidste sommer og der var ingen problemer med at læse i sydens skarpe sollys. Det giver store pluspoint i min bog, da alle de telefoner og tablets jeg har haft, ikke har haft denne egenskab. Og med hensyn til ferie, kommer her en anden fordel – du kan have over 1000 bøger med i kufferten – de fylder ikke mere end en 6 tommers skærm på 200 gram og batteritiden er virkelig lang, så der er læsning til virkelig lang tid, man kan sagtens læse flere bøger uden at skulle lade batteriet op.

En ting som dog irritere mit øje, er at forsidebilledet på Readeren er i sort/hvid, det ville være så meget smukkere i farve. Men det er heldigvis kun kosmetik og han ingen betydning for brugen.

Jeg er virkelig vild med min Reader og bruger den som taskebog, hvis vi skal køre lang, hvis jeg skal læse i sengen – den vejer kun 200 gram og ikke mindst til at læse Mofibo originals på. Det er bøger som skrives til Mofibo´s e og lydbogs service. Der er for det meste fuld fart på og dem jeg har læst, har fået mange lakridspiber.

Du får dit eget bibliotek, som kan tages med overalt – Whats not to like

6 thoughts on “Mofibo Readeren

 1. hvad koster sådan en herlighed? hvor køber man den henne og og er der trådløst net indbygget i den eller hvordan for man bøger lagt ind på den? jeg er ikke så klog på alt det nymodens.

 2. Hej:)

  Kan man ændre farven, så teksten bliver hvid/grå og “papiret” bliver sort/mørkt?

  Kh,
  Helene

  1. Hej Helene
   Man kan ikke ændre farven, men der er mange indstillinger af lysstyrken, så jeg tror ikke su vil savne den sorte baggund.
   Vh Fru Thulstrup

  1. Hej Lykke
   Hvis du mener det sorte etui, er det købt i Power. Jeg tog Readeren med i butikken og prøvede dem de havde.
   Vh Fru T

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *