Søster min

”Søster min” er skrevet af Helle Vincentz. Udgivet af People´s Press den 31. januar 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Antropologen Sofie Munk er netop blevet ansat som privat efterforsker hos firmaet CJ Consult. Hun får med det samme en opgave. Et medicinalfirma står for at lancere en mirakel-pille som efter sigende kan bruges til kvinder med depression som har mistet sexlysten og til folk med adhd. En slags to-i-en. Direktøren for firmaet har mistanke om, at en af hans medarbejdere ikke er hel fin i kanten, han ved bare ikke hvem. Sofie Munks opgave er at finde ud af, hvem som har manipuleret med papirarbejdet. En opgave som viser sig at være sværere end som så…

”Søster min” er andet bind i en serie om Sofie Munk. Den første bog hedder ”Stjålne liv”

Hvis du, lige som jeg, ikke er helt klar på hvad en Antropolog er, kommer der en forklaring her:

”Antropologi handler om menneskers sociale liv og om kulturer og samfund overalt i verden. Enantropolog studerer, hvorfor folk tænker og handler, som de gør.” (Citat stjålet fra Uddannelsesguiden)

Dette er min første bog af Helle Vincentz men det bliver bestemt ikke den sidste. Bogen tager et emne op som vi alle bør tale mere om, nemlig sygdom på sindet. Der har altid været en slags berøringsangst overfor denne slags sygdom. Men fordi man tier, går tingene ikke væk. Hver fjerde dansker stifter bekendtskab med psykiatrien, det er mange og at vi bliver bedre til at italesætte emnet, kan måske sænke tallet lidt, måske… Emnet kædes sammen med den opgave Sofie Munk har og der fortælles, oplyses og gøres tanker om depression uden at det overtager bogen. Penge kontra medicin er også et kæmpe spørgsmål – for er alle producenter kun til for at hjælpe syge mennesker, eller er det hele et spørgsmål om ussel mammon? Jeg vælger at tro på det første, men husker på at der er penge i lortet!

Sofie Munk er en fed karakter. Hun er utålmodig, hurtig tænkende, handler i nuet, helt naturlig og har et sprog som er befriende naturligt. Som vi siger her hvor jeg bor – Hun kan virkelig sparke røv. Det er helt sikkert hendes karakter, som holder bogen oppe. Det er hendes drive og nysgerrighed som får fart på handlingen. Jeg syntes dog, at bogen til tider. står lidt i stampe. Det går ikke så hurtig, som jeg kunne ønske. Bogens plot er lidt lige ud af landevejen. Vi følger kun Sofie Munks opgave, hvilket er med til at trække lidt ned på spændingsfronten. Jeg sad ikke med tilbageholdt åndedrag men havde alligevel den følelse af at man skulle læse videre, for at finde den skyldige, Så en lille flig ag spænding var der!

Alt i alt en fin fortælling, som berører et altid aktuelt emne…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger ”Størst af alt er kærligheden” (Når du har læst, vil du forstå)

2 thoughts on “Søster min

  1. Du skal læse hendes første bog den er både spændende og skræmmende, og noget man sagtens kan forestille sig bliver ny kriminalitet i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *