Nulpunkt

 

 

 

 

 

 

”Nulpunkt” er skrevet af Jørn Lier Horst og Thomas Enger. Udgivet af forlaget Modtryk den 21. september 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den kendte sportskvinde Sonja Nordstrøm har skrevet en bog ”Evig etter”. Bogen lanceres på hendes 50 års fødselsdag, alt er klart, presse tv og journalister men Sonja dukker ikke op. Emma Ramm, ung journalist, som dækker kendis stof skal interviewe Sonja og opsøger hende på hendes bopæl. Her møder Emma en ulåst dør, en væltet stumtjener og et smadret spejl. Emma ringer efter politiet og Alexander Brix, som bliver ansvarlig for politiefterforskningen, ankommer. Der iværksættes efterforskning af Sonjas forsvinding og da der kommer et aktivt signal fra hendes telefon, rykker alla mand ud. De finder telefonen i en åben grav på kirkegården. Nogen driver gæk med politiet… Da en dansk landsholdsfodboldspiller og en ung kvindelig Paradise Hotel deltager findes død kommer politiet på overarbejde. I Sonjas hus fandt man en seddel med nr 1. Fodboldspilleren nr 7 og den unge kvinde nr 6. Alexander, Emma og Alexanders datter, som deltager i tv-programet ”Værdig vinder” (noget lignende Big Brother) hvirvles alle ind i et mærligt spind af kendis-mord og en leg med numre. Et kapløb er i gang… Hvor mange skal lade livet og hvor langt tæller morderen til?

 

 

 

 

 

 

 

Denne bog er en ægte pageturner. Kapitlerne er små og korte og handlingen skifter mellem bogens scener. Det bevirker at man bare må læse videre, for hvem myrdes efter nr 6? Og man må bare finde ud af nummer gåden. Plottet er godt skruet sammen og spændingsniveauet holder hele vejen igennem. Der lægges lokkemad ud til læseren hele tiden og jeg var super godt underholdt. Jeg kan personligt godt lide bøger med et persongalleri som ikke er for kæmpe stort. I denne bog er koncentrationen omkring Emma, journalisten og Alexander, politibetjenten. Der er selvfølgelig flere personer inde i billedet men ikke flere end historien kan bære. Samspillet mellem Emma og Alexander er fint og beskriver hvordan valg og fravalg kan blive starten på noget godt og opveje en grim oplevelse. Sproget et let og bogstaverne flyver forbi, som sagt tidligere – en pageturner.

Er der en morale i bogen? De to forfattere siger selv:

Dybest set handler ‘Nulpunkt’ om behovet for at blive set og bekræftet i nutidens samfund, om hvilke grænser vi er villige til at overskride for at blive lagt mærke til, anerkendte og berømte. Ved at pakke det ind i en kriminalhistorie har vi selvfølgelig sat det lidt på spidsen, men det er også pointen. Det er en actionpakket bog, som vi tror, læserne vil blive opslugt af, både fordi den er spændende og fordi den følger to hovedpersoner, det er nemt at holde af.

Det er ikke tanker som disse, jeg tænkte mens jeg læste bogen. Men her bagefter, passer det meget godt med den følelse der sidder i kroppen. Uden at afsløre for meget, er det vel det, både de myrdede og morderen stræber efter. En debat som måske er værd at tage, især nu hvor alting går rigtigt stærkt. Der skal gøres ekstra, for at blive lagt mærke til. På de sociale medier er mange: husket i dag men glemt i morgen…

Bogen er skrevet af 2 af Norges største forfattere. Et bevis på at hver for sig er vi gode, men sammen er vi fantastiske…

Bogen får 5 (af / 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med gode gåder

2 thoughts on “Nulpunkt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *