En helt normal familie

”En helt normal familie” er skrevet af Mattias Edvardsson. Udgivet af People´s Press den 22. august 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den 32 årige Christopher Olsen findes dræbt på en legeplads. Han er blevet stukket flere gange med en kniv. 19 årige Stella anklages for mordet men hvorfor skulle en helt almindelig pige fra en helt almindelig familie dræbe en 15 år ældre mand?

En psykologisk thriller set fra 3 forskellige personers synspunkt.

Historien fortælles i tre spor. I den første historie møder vi Stellas far som er byens præst. Anden historie er Stella´s egen historie og den sidste historie i bogen tilhører moderen, som arbejder som forsvarsadvokat. Vi får historien fra tre vinkler og det er spændende læsning. Forældrene kæmper en kamp for at få datteren frikendt og deres egne grænser for hvad de formår, rykkes gradvist i takt med sagens gennemgang. Det er alle forældres mareridt de gennemlever og man tvinges nærmest til at tænke: Hvad ville du selv gøre? Hvor langt vil du gå for at beskytte dine børn? Hvilke grænser er du klar og i stand til at overtræde? Og, ikke mindst, hvor godt kender du i virkeligheden dine børn? Man får en fin fornemmelse af hvor forskelligt vi opfatter og ser på samme situation og hvor lidt der skal til, inden læsset tipper til den ene eller den anden side. Der findes hemmeligheder i alle familier men i denne, bliver de nød til at blive fortalt.

Jeg er vild med historien og de dilemmaer den stiller op. Det er en anderledes form for domestic noir. Meget af historien foregår i hovedet på de personer som kapitlet handler om. Der står på forsiden af bogen at den er ”En vaskeægte page-turner” og ja, jeg kan kun give ret. Kapitlerne er små og slutter så man er nød til at læse videre… En fantastisk historie, en psykologisk thriller som kryber ind under huden.

En vaskeægte page-turner.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger bare læs…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *