Nordlys

”Nordlys” er skrevet af Claus Hagstrøm. Udgivet af Dreamlitt den 8. april 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside:

En selvmordstruet og hjemløs sikkerhedskonsulent
En depressiv politikommissær
Et groft parteret kvindelig
En skizofren morder med hang til at lege med dukker

Det er den koldeste vinter i mands minde, og nordlysene danser magisk på himlen over Danmark. Den private sikkerhedskonsulent Kristian Wang løslades til et liv på gaden fra Statsfængslet i Østjylland efter anklager om uagtsomt manddrab. Politikommissær Susan Hviid sidder i et skabslignende kontor hos Sydøstjyllands Politi og passer et skånejob, hvor hun formålsløst bladrer henlagte sager om forsvundne personer igennem. Samtidig dukker der en hovedløs kvindetorso op i nettet hos en lokal fisker, og snart er ikke kun Kristian Wang, men også Susan Hviid, dybt involveret i en bizar sag om kvinder, der forsvinder fra psykiatriens varetægt, og en lokal narko- og pornobagmand med stærke forbindelser til bandemiljøet.

“Han holder hende for næse og mund, så hun med den kvalmende lugt af gummi i sine næsebor ikke har andet valg end at sluge den brændende væske. Smerten aktiverer kroppens nødforsvar, og snart mærker hun igen bevidstløsheden nærme sig. Det velsignede mørke omfavner hende, og for en gangs skyld hilser hun det velkommen. Gummihandsken smager harsk i munden. Han ser undersøgende på hende og frembringer en ærgerlig lyd med tungen.
– Jamen, lille dukkebarn dog.”

Nordlys er tredje bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wangs forsøg på at opklare bestialske mord med seksuelt afvigende motiver.

”Nordlys” er, som nævnt, tredje bind i serien. De to foregående hedder ”Solstrejf” og ”Måneskin”

Livet er ikke let for den forhutlede ex-betjent – nuværende sikkerhedskonsulent Kristian Wang. Han sidder i spjældet, medicineret, stofmisbruger og alkoholiker. Da han løslades, vikles han ind i sagen om helholdsvis et parteret kvindelig og kvinder der forsvinder fra psykiatrien.

Handlingen er vild, voldelig, brutal, bestialsk og skingrende sindssyg… Her får du en krimi som kan mærkes i hele kroppen! Jeg er vild med vanviddet og at tingene ikke pakkes ind. Her får du handlingen råt for usødet – lige på og ekstra hårdt. Plottet er kompliceret og i starten af læsningen, tænkte jeg om det nogensinde kom til at give mening? Men hen ad vejen fald den ene brik efter den anden på plads og puslespillet løste sig. Bogen er fyldt med sindssyge personligheder, et fællestræk er at de alle er afvigere, på den ene eller den anden måde. Det kan måske godt blive lidt for meget, at Betjent Bjarne, næsten, er den eneste uden en brist. Men på den anden side, er det alt det sindssyge, som skaber en bog, man bare må læse videre i. Man skal, under læsningen, ikke være det mindste snerpet, da der er ret så mange sexscener. Jeg har intet imod sex i krimi, men man skal nogle gange overveje, om det er krimien eller det erotiske som skal vægte højest. Jeg syntes ikke altid at en kombination virker. Men det er også smag og behag.

Så selv om Kristian Wang nogle gange har superkræfter, at det oser af sex og bizarre personligheder, skal du ikke tøve med at kaste dig ombord i denne serie. Jeg fik bogen af forfatteren til Bogforum 2019 og gjorde opmærksom på, at jeg ikke havde læst de to første. Han smilede lidt og sagde, at det gjorde ikke noget og at han ikke syntes de var så gode. Men, men, men, Claus – det tror jeg nu ikke helt på og fortryder at jeg ikke har læst dem først. Men det kan nås endnu. Mit råd er derfor, som altid, at starte fra nummer 1 i serien.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger læs en bog der kan mærkes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *