Akademiet 2 Drengen der forsvandt og Akademiet 3 Hyrden

”Drengen der forsvandt” og ”Hyrden” er skrevet af Eva Maria Fredensborg. ”Drengen der forsvandt” er udgivet som lyd og e-bog af Mofibo den 2. december 2019 og den 11. marts 2020 som papir bog udgivet af People´s Press. ”Hyrden” er udgivet som lyd og e-bog den 29. juni 2020, papirbogen er ikke udkommet endnu. Det er en Original, som er bøger skrevet til lydbogsmediet Mofibo.

Bogen er et anmeldereksemplar/abonnement tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside – ”Drengen der forsvandt”: Det nordiske politisamarbejde, der går under navnet Akademiet, samles til deres 2. elitemodul. Hampus Cedergren bliver tilbudt at deltage, men gensynet med Nadia Elmkvist er ikke det eneste, der får ham til at fortryde sin beslutning om at rejse til København. Teamet skal profilere gerningsmanden i en sag, hvor et spædbarn er forsvundet, og minderne om kæresten, Elin, der har været savnet i mere end to år, bliver ikke lettere at håndtere, da det viser sig, at efterforskningslederen mistænker barnets nærmeste pårørende.

Nadia rager hurtigt uklar med både Bjørn og efterforskningslederen. Også hun er personligt påvirket af sagen, og da Hampus presser hende til at gennemføre en afhøring af drengens mor, træffer hun en beslutning, der får katastrofale konsekvenser.

“Drengen der forsvandt” er anden del i serien om Akademiet.

Fra bogens bagside – ”Hyrden”:  Hampus, Nadia og Bjørn har aftalt at starte deres egen, private efterforskning i sagen om Hampus’ forsvundne kæreste, Elin, men først skal de gennemføre Akademiets 3. og sidste elitemodul. Her lykkes det endelig Conrad Løwe at sikre sine aspiranter en sag, der vil give dem mulighed for at vise, hvor talentfulde de er. Den bringer teamet til Trondheim, hvor Bjørn er vokset op, og da det viser sig, at fundet af en stærkt lemlæstet mand er symptom på alvorlige problemer i lokalsamfundet, bliver den norsk-somaliske aspirant for alvor udfordret. Hans indignerede reaktion starter en kæde af begivenheder, der resulterer i, at Nadia forsvinder, og Hampus må forsvare sig mod nye, alvorlige anklager.

Hyrden er tredje og sidste sæson i serien om Akademiet.

”Drengen der forsvandt” er en utrolig spændende og rørende krimi og netop en dreng som er forsvundet. For hvad sker der med et barn som er blevet væk? Hvem har taget ham og hvor er han mon henne? Alle midler tages i brug og spor leder til en side på Det mørke net – The Dark Web, en del af internettet hvor man ikke afsætter nogle elektroniske spor og derfor har ret frit spil.

Akademiet er en gruppe sammensat af de bedste til at opklare forbrydelser, de er en flok som hver især kan noget helt specielt og sammen udgør de en gruppe som kan opklare hvad som helst – føler man. De er håndplukket fra Norge, Sverige og Danmark og opererer i disse lande. Deres opgave er at lave gerningsmandsprofiler.

”Hyrden” binder en perfekt sløjfe på historien om Akademiet. Ting falder på plads og folk finder deres rette hylde. Plottet er fedt og historien holder hele vejen. Her er både solo præstationer og hold indsatser og det er hvad folkene i Akademiet kan, de kan både tænke selv og fungere sammen som en velsmurt maskine.

Jeg elsker krimier som indeholder karakterer som kan noget specielt. Personer som er total nørder inden for deres felt og som kan noget, ingen andre mestre helt så godt som dem. Det indeholder denne serie… Her er der dømt nørderi på allerhøjeste plan. Du får med denne serie, et knivskarpt plot og psykologisk spænding på højt plan. Historien består af mange lag og flere historier på samme tid og med hensyn til denne serie, er det en kæmpe fordel, at have læst bind nummer et, som hedder ”Den tavse røver” den er anmeldt her.

Der er fart på handlingen og en høj spændingskurve. Bogen er skrevet specielt til lyd og e-bogs mediet Mofibo og er en såkaldt Mofibo Original – de er kendt for at der er skub i handlingen, for at fastholde læseren – smart for os som elsker bøger der drives hårdt frem.

Selv om “Hyrden” er angivet som sidste del i serien om Akademiet, så lad os håbe der kommer mere…

 Bøgerne får 4 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *