Spejlmanden

”Spejlmanden” er skrevet af Lars Kepler. Udgivet af Gyldendal den 23. oktober 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

En skolepige bliver hevet ind i en lastbil ved højlys dag. Hele Sverige følger politiets massive jagt på den brutale bortfører, men alle spor ender blindt. Fem år efter bliver hun fundet hængt på en legeplads i det centrale Stockholm. Overvågningskameraer har fanget et øjenvidne. Men det viser sig, at dette vidne har en psykisk lidelse og intet husker fra drabsnatten.

Kun ved hypnotisøren Erik Maria Barks hjælp og Joona Linnas stædige og frygtløse efterforskning lykkes det langsomt at trænge ind i det dybe mørke, der omgiver sagen.

”Spejlmanden” er ottende bind i forfatterparrets serie med kriminalkommissær Joona Linna. Lars Kepler er et pseudonym for Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, forfatterparret danner også, som efternavnet antyder, par privat. De forrige bøger i serien er: ”Hypnotisøren” 2010, ”Paganinikontrakten” 2010, ”Ildvidnet” 2012, ”Sandmanden” 2013, ”Stalker” 2014, ”Kaninjægeren” 2016 og ”Lazarus” 2018.

525 sider fantastisk krimi… For at jeg kommer helt op og ringe over en bog, skal den indeholde spænding, være velskrevet, have interessante personligheder, kunne overraske, må gerne være barsk og brutal og bare generelt kunne mærkes.

Sådan er bog er ”Spejlmanden” en virkelig velskrevet krimi hvor man som læser ledes igennem en efterforskning i et sygt sind. Jeg syntes bogen er så genialt skruet sammen, den har en stødt stigende spændingskurve og giver nogle gode gys undervejs. Jeg er virkelig dårlig til på gys i bogform og på film, men i denne bog er det blot små stik der kan mærkes lidt i maven. Du får fantastisk krimi men også en bog om mod, kærlighed og om aldrig at miste håbet. Personer, kulisser og stemninger er beskrevet så eminent godt, jeg kunne sagtens, på min indre film, se hvordan der så ud, de forskellige steder bogen beskriver. Joona er intelligent, tænker anderledes, går gerne en omvej men er alligevel opmærksom på egne mangler – han ser længere end de fleste og er bare super sej.

Bogen er hamrende psykologisk, giver gode gys, brutal, voldsom og med grufulde detaljer men samtidig utrolig velskrevet og en ægte page turner som lover mere af samme skuffe.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Følg Fru Thulstrup på Facebook og Instagram

Forfatterparret “Lars Kepler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *