Stilleleg

”Stilleleg” er skrevet af Lone Theils. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 23. oktober 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagsidetekst: Nora Sand er rejst til Thailand for at træne kickboksning og få de hjemlige problemer lidt på afstand, da hun hører om et voldsomt drab hjemme i England. Snart sender avisen Globalt hende til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel. En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. Men efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed, som selv myndighederne gør alt, hvad de kan, for at dække over. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Lone Theils er uddannet journalist og har bl.a. været korrespondent for dagbladet Politiken. Hun har tidligere været bosat i London, men bor nu i Danmark, hvor hun arbejder som fuldtidsforfatter og freelance journalist. Bogen ”Stilleleg” er nummer fire i rækken om Nora Sand. De foregående er ”Pigerne på Englandsbåden”, ”Den blå digters kone” og ”Heksedrengen”. Bøgerne er solgt i over 100.000 eksemplar og udkommer i 16 lande.

Bogens handling er baseret på en virkelig hændelse om en pædofilisag i England.

”Den her forbandede by er i gang med en pervers stilleleg. Alle ved, hvad der foregår. Alle ved, hvem der står bag. Ingen siger noget. Det må stoppe nu. Og jeg er klar til at bruge alle midler.” citat Stilleleg, Lone Theils

Endnu en Nora Sand krimi har set dagens lys – og hvilken historie! Man kan ikke læse denne bog uden at blive virkelig vred og virkelig ked af det… Mest fordi historien er inspireret af virkelige hændelser og fordi at der sidder nogle virkelig klamme typer som stadig praktisere den slags! Derfor er bøger som denne, vigtige. De svin skal stoppes og de efterladte skal have en stemme og 1000 kram. Historien er barsk men aldrig ”over stregen” klam. Der er scener og detaljer som er grumme og hjerteskærende, men de er nødvendige.

Nora Sand er lige som hun plejer, hårdtslående, snarrådig, fræk og i denne bog også ulykkelig forelsket. Andreas, hendes kæreste, vendte tilbage til sin ex da hun viste sig at være gravid. Det i sig selv, er en gentleman gerning. Men det kvindemenneske er sgu ikke for småbørn… Bare læs…     Som altid, trækkes der tråde til Danmark og Nora Sand kastes lidt frem og tilbage. I denne bog er hendes arbejdsplads dog lidt i økonomisk modvind og hun må finde en lokal fotograf at samarbejde med. Keith Snyder er dog noget helt for sig selv og Nora Sand har sine tvivl om det nu går. Men Keith Snyder vikles også ind i byens forfærdelige sager og det på den grimmeste måde og de må finde et fælles fodslag.

Jeg er fan… Bogen er velskrevet, vel researchet og med sider der nærmest vender sig selv, man må vide hvad som sker. Det hele blødes dog heldigvis lidt op, af de små humoristiske vendinger som:

”Mens hun var ved at se, hvis nummer det var, stødte noget, der mindede om et tårn af flæsk og muskler ind i hende bagfra og gav hende et skub…” citat Stilleleg, Lone Theils

 For mig gør det ingen ting at man, i grove træk, ved hvad handlingen er. Man ved jo ikke hvem og hvordan gåden trævles op. Så hvis du elskede de foregående Nora krimier, skal du bare læse videre i denne. Nye læsere kan sagtens starte her, bøgerne kan læses selvstændigt, men jeg syntes ikke man skal snyde sig selv for hele Nora Sands historie.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er fan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *