Skamferet

 

 

 

 

 

 

 

 

”Skamferet” er skrevet af Gittemie Eriksen. Udgivet på Books on demand den 23. juni 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

En ung kvinde findes, myrdet, i et forladt hus. Liget er arrangeret, lagt op på gulvet med håret spredt ud som en vifte, pyntet med blomster i en kreds af lys. Politikommissær Lars Andersen sættes, sammen med sit hold, på sagen. Med på holdet er Pia Holm, retsmediciner, som også tilkaldes til dette lig-fund. Det erfares at der er sammenhæng mellem andre sager og at der måske er uskyldigt dømte. Da en ung kvinde forsvinder, er tiden knap. Hun skal helst findes inden hun bliver til en morders næste kunstværk. Situationen spidser til. De skal arbejde imod tiden. Hvem kan man stole på? Hvem taler sandt? Hvem redder Pia?

 

 

 

 

Bogen ”Skamferet” er nummer 5 i en serie om Pia Holm og Lars Andersen. De første 4 er 1)Bedraget, 2)Forblændet, 3)Forsvundet og4)Hævnet   Bøgerne kan sagtens læses hver for sig, da alle bøgerne indeholder deres egen afsluttende historie. Der er dog, som i de fleste serier, en udvikling af persongalleriet som giver historierne en ekstra dimension.

Jeg blev kontaktet at forfatter Gittemie Eriksen som spurgte om jeg ville anmelde hendes nyeste bog ”Skamferet”. Bogen lød spændende, så selvfølgelig, ja, det ville jeg gerne. Det er altid spændende og berigende at finde en ny serie. Tak Gittemie, for at du valgte mig… Gad vide hvorfor jeg ikke har opdaget denne før?

Bogen starter med fundet af en ung kvinde. Hendes lig er arrangeret med blomster og lys. En syg persons værk. Og så er vi ligesom i gang… Spændingsniveauet holdes gennem hele bogen – man må læse videre – man hepper på Lars, Pia og co og føler med de unge kvinder. Plottet er gennemført og ikke sådan at gennemskue. Der skiftes mellem flere historier som til slut samles, forbrydelsen opklares og alle tråde samles. Jeg kan rigtig godt lide denne opbygning. Det giver historien flere dimensioner og flere lag. Det gør gåden sværere at gætte og øger herved spændingsniveauet. Hovedpersonerne er dem man kender fra de 4 foregående bøger. Jeg syntes alle personer beskrives godt, man lever med dem, føler med og imod dem. At Pia er retsmediciner, er jeg ret vild med. Det er i denne arbejdsgang der afsløres spor som ikke altid kan ses med det blotte øje. En super sej profession. Danmark kan ikke prale af at have haft mange seriemordere. Faktisk også ret godt, da det vidner om et dygtigt politi. Emnet seriemorder skaber frygt og er ret stor garanti for gentagelse af forbrydelsen. Derfor er dette emne næsten altid lig med spænding, dette gør sig også gældende i denne bog. Man holder vejret og venter på mordet,, som man næsten ved kommer. Ønsker man spænding i flere lag, en baggrundshistorie som er en gyser i sig selv, er det denne bog/serie man skal vælge.

En krimi med historier i flere lag. Spænding, forfærdelse og følelsesladet læsning.

 

Bogen får 5 lakridspiber (af 6)… Fru Thulstrup håber på flere bøger i denne serie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *