En midsommer ligning

”En midsommerligning” er skrevet af Keigo Higashimo. Udgivet af Modtryk den 10. maj 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Et lig findes på klipperne ud for den japanske kystby Hari-ga-Ura. Professor Yukawa er i byen, inviteret af en gruppe, som ønsker at lede efter metalforekomster på havbunden. Yukawa har før hjulpet politiet med at løse mysterier og denne gang indleder han også sin egen efterforskning, sideløbende med politiets. Det kommer frem at manden på klipperne, var død inden han landede på stenene, men sporene er få og gætterierne er mange. Pludselig leder både Yukawa, det lokale politi og politiet fra Tokyo efter mandens morder.

Jeg havde glædet mig til denne da jeg er keminørd og der står bag på bogen at denne forfatter skriver boger hvor gåden kun kan løses med logikkens og videnskabens hjælp.

Men jeg blev altså en anelse skuffet, desværre… Jeg havde nok forventet for meget da jeg manglede nørd videnskaben, som jeg forventede der ville være mere af. Det er en langsom krimi uden den helt store neglebidende spænding. Der bliver brugt mange sider på det samme og bogen er lang tid om at komme i gang. Men er man til en spændings romaner hvor det ikke går for stærkt, vil man elske denne her.

Den er skrevet i et letlæseligt sprog, om end jeg, til tider, syntes sproget var en anelse firkantet, stift og dialogen lidt kunstig. En ting som jeg også studsede over undervejs, var hvor uhøflige jeg syntes personerne var. Da historien foregår i Japan og forfatteren lige ledes er japaner, forventede jeg faktisk overdreven høflighed. Måske er det bare fordi jeg forbinder Japan med høflighed og overbærenhed, at jeg undrer mig…

Det bedste ved denne bog er plottet. Det er kringlet, der er mange hvis´er og man kommer langt omkring. Det elsker jeg… Men da plottet er meget kringlet, er det også svært at gætte med. Men får en ret lang forklaring sidst i bogen. Men jeg ville hellere have kunnet gætte med undervejs.

Det er en anderledes læseoplevelse og jeg kan faktisk godt lide professoren som optræder. Han er tilpas nørdet og stiller spørgsmål og sår tvivl hele bogen igennem.

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger at det er sundt at udvide sin horisont

One thought on “En midsommer ligning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *