Kodenavn Alice

 

 

 

 

 

 

 

”Kodenavn Alice” er skrevet af Kate Quinn. Udgivet af HarperCollins den 11. juni 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

1947 i London møder vi Eve Gardiner. Hun er en ældre, ensom og fordrukken kvinde med et bittert syn på verden og en kvinde der ikke indbyder til venskab. Samtidig møder vi Charlotte St. Clair også kaldet Charlie, hun er en nittenårig ung kvinde. Charlie er blevet uønsket gravid og hun er, sammen med sin mor, på vej til Schweiz for at få foretaget en abort – eller som hendes mor siget, at få ordnet et lille problem… Charlie stikker af fra sin Mor og krydser veje med Eve. Eve ligner ved første øjekast ikke andet end en stakkels sjæl men hendes historie overgår alt hvad Charlie nogensinde har hørt. Det viser sig at Eve har været medlem af en kvindelig spion gruppe, i første verdenskrig. De to kvinder erfarer at de leder efter den samme person, som har ødelagt meget for dem begge. Det bliver starten på et fantastisk eventyr med trekløveret Eve, Charlie og Eves chauffør Finn.

 

 

 

 

 

 

 

”Kodenavn Alice” er en fantastisk fortælling om, ja faktisk om mange ting… Krigens forbrydelser og skrækkeligheder, de kvindelige spioners netværk, venskaber på tværs af forskelligheder, troskab, styrke trods modgang og jeg kunne blive ved. Det er en af den slags bøger som giver stof til eftertanke og man bliver klogere på virkelig mange ting. Alle bogens scener er levende beskrevet, man er der nærmest selv og suges ind i bogen univers og kan nærmest dufte stemningen. Bogens nutid er 1947, dog skifter handlingen mellem bogens nutid og året 1915, det giver en dynamik og spænding som gør at bogen aldrig, trods sine 524 sider, aldrig bliver kedelig eller langtrukken. Bogens handling er bygget på autentiske beretninger og ægte historiske personer. Hele værket emmer af grundig research og mange timers dykken ned i gamle dokumenter. En flot bog som jeg på det varmeste anbefaler. Man får ikke en krimi som jeg læser mest af men man får spænding, historiens vingesus og en beretning om krigen fra en helt anden vinkel end den man plejer at få serveret.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker historiens vingesus og stærke kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *