Motiv X

”Motiv X” er skrevet af Stefan Ahnhem. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 28. september 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

En syrisk dreng findes død, han ligger i vaskekælderen, i det lejlighedskompleks hvor han bor med sin familie. En kvinde vågner i sin lejlighed, hendes telefon har fået skiftet baggrundsbillede. Et billede af hende selv, sovende og hun har fået klippet en tot af pandehåret af. Nogle dage senere findes hun myrdet. En mand leger en slags makabert rollespil – hans terninger bestemmer tid, sted og mordmetode. Han står bag mordet på en slagter i en delikatesseafdeling i et supermarked. Mordet foregår i fuld offentlighed. Står terningemorderen bag alle drab eller er der flere involveret? Oven i, efterforsker Fabian Risk dødsfaldet på sin kollega Hugo Elvin og forsøger at holde sammen på sig selv og sin familie.

Dette er en bog med virkelig mange ender, spor, bolde i luften. Flere end jeg har nævnt her, hvilket gør bogen ret svær at læse, da man hele tiden bliver præsenteret for nyt. Personligt elsker jeg bøger ned flere spor og jeg elsker at gætte gåder. Men her kastes sporene både hid og did og man har ingen fornemmelse for, hvordan tingene passer sammen. Jeg blev faktisk en smule i tvivl, om hvilken historie som er hovedhistorien og hvilke som er sidehistorier. Samtidig er der uafsluttede historier fra foregående bøger, som stadig står åbne. Jeg syntes faktisk det er en skam, at det hele er så forvirrende, for bogen indeholder super spændende krimi historier og giver gode gys. Det er som om forfatteren har villet for meget i en enkelt bog.

Alt i alt er bogen smukt skrevet, beskrivelserne er gode og man har god kontakt og forbindelse til de forskellige historier og personer. Bogen indeholder også et politisk islæt, Sverigedemokraterne får et kæmpe drag over nakken mht racismepolitik. Sproget er letlæseligt, men handlingen skifter så tit at jeg ikke vil anbefale bogen til ”nye” krimilæsere. Der er ret meget at holde styr på og i denne serie er det et must, at have læst de foregående bøger, da der er mange henvisninger til forrige episoder. Jeg er vild med ”terninge-manden” den historie fik mig til at huske bøger, hvor handlingen blev afgjort ved at man kastede en terning.

En krimi for garvede læsere. Fyld med gode gys.

Bøgen får 3 lakridspiber… Fru Thulstrup er lidt i syv sind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *