Døde vidner

”Døde vidner” er skrevet af Angela Marsons. Udgivet af Jentas den 17. maj 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Forskningsanlægget Westerley er ikke for sarte sjæle. Det er en ”kadaverfarm”, hvor man studerer menneskekroppens nedbrydning, og stedets beboere er lig i forskellige faser af opløsning. Men da vicekriminalkommissær Kim Stone og hendes hold finder det helt friske lig af en ung kvinde, lader det til, at en morder har opdaget det perfekte sted at skille sig af med sit offer.

Da endnu en pige samme sted bliver fundet i kritisk tilstand efter et brutalt overfald, er det tydeligt for Stone og hendes folk, at en seriemorder er på spil. Spørgsmålet er bare, hvor mange flere lig de vil finde. Og hvem der bliver den næste?

Da den lokale journalist Tracy Frost forsvinder sporløst, står der pludselig endnu mere på spil. Fortiden rummer tilsyneladende nøglen til morderens hemmeligheder – men kan Kim nå at finde frem til sandheden, før et sygt og forkvaklet sind kræver endnu et offer?

”Døde vidner” er nummer fire i rækken af bøger om vicekriminalkommissær Kim Stone og hendes hold. De tre foregående hedder ”Tavse skrig”, ”Onde spil” og ”Forsvundne piger” og heldigvis er der flere som ikke er oversat endnu. Jeg har tidligere anmeldt ”Onde spil” og den anmeldelse kan læses her.

Som det står på bogens bagside, er Westerley ikke for sarte sjæle. Der er ikke sparet på detaljerne, man får beskrivelser af lig i forskellige tilstande, og kan man ikke lide at læse om det, skal man enten læse hurtigt forbi, håbe man ikke får grimme billeder i hovedet eller vælge bogen fra. Men at fravælge ville faktisk også være en skam, da bøgerne om Kim Stone er super gode og velskrevet. Jeg er vild med Kim Stone, hun er sin egen og kan finde spor hvor andre opgiver, hun er modig og siger hvad hun mener.

Sproget er let og flydende, kapitlerne er korte og indbyder til at læse videre… og videre. Det overordnede emne er altid aktuelt og netop den del af bogen, rører noget i mig. Man tænker hvordan kunne du dog, og det kan jeg sagtens skrive uden at afsløre for meget. For selv om der er kvalmende beskrivelser af lig, indeholder bogen også en hjerteskærende historie. Jeg er ret vild med den slags boger som både kan være barske og alligevel tale til hjertet. Det er en kunst…

Kort beskrevet: En seriemorder har fundet det perfekte sted at dumpe sine lig, der er jo nogle stykker i forvejen. Men hvorfor dræber vedkommende? Og hvorfor er ligenes munde fyldt med jord?

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *