Skytsenglen

”Skytsenglen” er skrevet af Arto Halonen og Kevin Frazier. Udgivet på  Forlaget Hr Ferdinand  den 7. juni 2018..

Dette er et anmelder eksemplar tilsendt fra forlaget

 

 

 

 

 

 

 

Bogen er psykologisk thriller baseret på virkelige hændelser. Handlingen udspiller sig i København, 29. marts 1951. Landbobanken på Nørrebro – en mand træder ind – affyrer et skud mod loftet – røveriet er i gang. Røveren virker fattet, udsteder sine ordre målrettet og lader intet komme i vejen. Han skyder, med koldt blod, 2 bankansatte. Bankrøveren er Palle Hardrup, tidligere indsat pga krigsforbrydelser. Under sin fængsling delte han celle med Bjørn Shouw Nielsen. Nielsen, nazist og stikker under krigen. Opklaringsarbejdet ledes af kommissær Anders Olsen. Anders og hans team søger hjælp hos doktor Max Dabrowski som, under krigen, var medlem af en hypnosegruppe. Politiet mistænker Palle Hardrup for at være under hypnose, udført at hans tidligere celle kammerat Nielsen, under udførelsen af bankrøveriet. Herefter bølger opklaringsarbejdet frem og tilbage, for hvad kan man stole på? Kan man hypnotiseres til at begå en forbrydelse? Hvem er Skytsenglen? Hvad betyder X?

 

 

 

 

 

Er man på min alder han man muligvis hørt om hypnotisøren Ali Hamann. Hans shows var hyggelige og sjove. Man så sin nabo eller bekendte rende rund som abe eller blive fuld af at drikke postevand. En forbrydelse satte dog en stopper for Ali Hamann. Han misbrugte den magt, han kunne få over mennesker. Derfor er tanken om at begå et bankrøveri under hypnose eller i en slags trance, ikke fjern. Det uhyggelige i denne bog er kontrollen eller at man så hurtigt kan miste den. At et andet menneske kan styre og manipulere en person, er en skræmmende tanke. Den tanke fulgte mig igennem bogen, hvor jeg flere gange tænkte; dette er en virkelig hændelse! Bogen er skrevet så man næsten kan se den på det store lærred. Jeg har ikke selv set filmen bag denne bog, men tror ikke man bliver skuffet. Det er helt sikkert en bog som giver stof til eftertanke og lader én mærke lidt af fortidens historie.

 

Bogen får 4 fine lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *