Havhvepsen

”Havhvepsen” er skrevet af Tommy Thorsteinsson. Udgivet af forlaget Forfatterskabet.dk den 15. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Et par stenrige erhvervsfolk begynder at modtage mærkelige sms´er. Samtidig aner de en skygge i øjenkrogen og mærker et stik i hjertet. Dette er afpresning af værste skuffe. De enormt velhavende erhvervsfolk har alle indopereret en pacemaker og det er denne anordning som gerningsmanden hacker. Betal eller dø!

Forbrydelsen skal forsøges opklaret af drabschef Victor Bach og han team i afdelingen for personfarlig kriminalitet, som blandt andet huser Anna Blaafalk. De får hjælp fra it-eksperten Dieter Wolf som er blevet ansat hos NC3 Nationalt Cyber Crime Center.

Det er et kapløb med tiden… Hackeren står nærmest med erhvervsfolkenes liv i sine hænder…

”Havhvepsen” starter hvor ”Ensom ulv” sluttede. ”Ensom ulv” udkom i 2017 og var forfatterens debutroman. Jeg var ret begejstret for ”Ensom ulv” og min anmeldelse af den, kan læses her.

En crazy hacker leger farlige lege med rige erhvervsfolks pacemaker og flokken i ”Personfarlig” skal opklare sagerne… Vi flyver ud over stepperne fra start og bogen fortsætter i stigende tempo hele bogen igennem. Jeg var super godt underholdt og læste løs. Kapitlerne er små og korte og skifter imellem personer og steder og giver anledning til at fortsætte læsningen. Persongalleriet fra ”Ensom ulv” går igen og vi møder dem på godt og ondt. Jeg syntes flokken er godt beskrevet, vi lærer dem bedre at kende og de fremstår levende og troværdige. Dog er der en enkelt scene hvor jeg måtte krumme tæer og tænkte; ”Det skrev han bare ikke!” Anders Axelsen skal parkere sin bil ved Rigshospitalet og benytter et beslaglagt handicapskilt for nemmere at kunne komme af med bilen. Det gør man bare IKKE! Og heller ikke i fiktionen verden. Punktum… Og ja, jeg ved godt det bare er en bog og ja, jeg er udmærket klar over det ikke er virkelighed, men lige den slags ting, får mig til at brænde en sikring…

Der ud over er jeg fuldstændig vild med at den it-nørdede tysker Dieter Wolf har fået så meget taletid i denne bog. Han er en spøjs personlighed og lige tilpas nørdet. Han giver bogen et eget særpræg og gør historien ekstra spændende.

Plottet er spændende og handlingen helt uovertruffen. Man sidder tilbage med en følelse af at det faktisk kunne ske. Jeg er absolut ikke it nørd – min computer skal helst bare starte, ellers er jeg ret meget på herrens mark. Så jeg er dybt fascineret af hvad man kan hvis man er it-kyndig. Og denne forbrydelse er ultimativ. Betal eller dø…

Har du læst ”Ensom ulv” må du ikke snyde dig selv for denne og har du ikke læst nogle af dem endnu, så sæt i gang…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber…. Fru Thulstrup smiler selv om der brændte en sikring.

One thought on “Havhvepsen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *