Mørket kalder

”Mørket kalder” er skrevet af Michael Katz Krefeld. Udgivet af Lind

hardt og Ringhof den 23. november 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Michael Katz Krefeld har tidligere bla. skrevet bøgerne i ”Ravn” serien. Denne bog er en ”stand alone” og altså ikke en del af en serie.

Cecilie Mars, nyudnævnt politikommissær i drabsafdelingen ved Københavns politi, får en sag, hvor en ung pige er blevet voldtaget. Gerningsmanden går fri, hvilket rører Cecilie dybt, da hun selv har et par ting fra fortiden hun sloges med. Et fejltrin fra Cecilie bringer hende i en situation hvor hun nærmest ikke har noget valg. En ”Stemme” – Lazarus – som henvender sig til Cecilie telefonisk eller på sms/mail, nærmest befaler hende til at udføre visse gerninger. Hun fanges i et spin, hvor der ingen regler er… Hvor langt vil hun gå og hvad er hun villig til at ofre?

Når man har sagt Michael Katz Krefeld, har man også sagt Ravn og Møffe. Nu skal man også sige Gubbi aka Cecilie Mars. Michael Katz Krefeld har med denne bog skabt sig et nyt univers og en ny hovedperson. Han siger godt nok at denne bog er en ”stand alone” men vi får se…

Plottet i bogen er ret enkelt, vi kører faktisk ad de samme spor hele bogen. Men tro ikke, det gør bogen mindre spændende. Tvært i mod. Denne bog er i ordets bogstaveligste forstand en ægte page turner. Siderne læser sig selv og bladre nærmest automatisk. Kapitlerne er korte og slutter så man bare må læse videre.

Det overordnede tema i bogen er selvtægt. Hvad har man lov til og hvor langt kan man gå på egen hånd. Hvem har ret til at dømme og hvem kan og ikke mindst må, tage loven i egen hånd. Emner som selvudvikling – jvf Cecilies historie – vold mod kvinder og indre styrke, berøres også og er med til at give bogen dybde og gøre den til mere en blot en krimi.

Jeg er vild med bogen. Den har det hele – en stærk hovedperson – lighed, et godt tema og masse af fart og spænding. Jeg var underholdt hele vejen igennem og kunne nærmest ikke slippe bogen, da jeg var gået i gang med at læse.

En ægte page turner som er meget mere end krimi…

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger wauw!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *