En djævelsk plan

 

 

 

 

 

 

”En djævelsk plan” er skrevet af Inger Wolf. Udgivet på People´s Press den 30. august 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Christian Falk, psykiater, bosiddende i Århus, kæreste med Emma. De har hver sin lejlighed i Isbjerget men drømmer om et rækkehus med have. Christian har været ansat på Psykiatrisk Hospital men er i gang med at etablere en psykologpraksis sammen med Emma. En opringning midt om natten, bliver fatal for parrets fremtidsplaner. Christian har før hjulpet politiet og bliver igen spurgt om han vil assistere. En mand, handicappet kørestolsbruger, er fundet, død, i en svømmepøl. Denne sag ender med at komme tættere på end Christian nogensinde har forestillet sig, nærmest så tæt at han selv er ved at forsvinde. Hvem myrder en handicappet mand? Hvorfor vender folk sig imod Christian? Spøger fortiden?

 

 

 

 

 

Denne bog er den sidste i trilogien om psykiateren Christian Falk. De to første er ”Brændte Sjæle” og ”Kragemanden”. Bogen sætter et fornemt punktum for trilogien. Man kan sagtens læse bogen uden at have læst de andre. Men som med de fleste serier, bliver læseoplevelsen bedre, når man læser alle bøgerne.

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen. ”This girl is on fire” Plottet i denne bog er super gennemført. Man bliver ført både her, der og alle vegne hen. Og det uden at miste overblikket. Man er hele følelsesregisteret igennem og både ler, græder, bider negle og håber på det bedste. Alt bindes sammen til slut, men den fine sløjfe får et veltilrettelagt spark i de nedre regioner, som lige giver læseren det sidste gys. En sidste handling, som får læseren til at digte videre på historien. Det er det, en rigtig krimi kan. Jeg er fuldstændig vild med slutninger, som gør det. Det bevirker, at bogen bliver hængende i hovedet, super genialt… Persongalleriet indskrænker sig til få mennesker, dog uden at man mangler noget. Christian – sympatisk psykiater som både ryger fede, drikker og slår folk ihjel, alligevel elsker vi ham… Betjenten Victor – ham man ønsker som sin bedste ven og selvfølgelig ”The bad guys” som I opdager hen ad vejen… Sproget er let og siderne vender sig selv. Der er mange virkelige sjove udtryk som ”Vejrguderne havde skidt på danskerne hele sommeren…”  Sådanne små sætninger får mig til at trække på smilebåndet og tænke på folk fra min hjemby, der taler man sådan. Bogen berører et vigtigt emne, identitetstyveri, noget vi alle er bange for kan ske. Et emne som er evigt aktuelt og svært at gardere sig imod. Da jeg nærmede mig slutningen, lagde jeg bevidst bogen fra mig, kun for at få den til at holde lidt længere. Dette er en bog man ønsker var mange flere sider længere, den måtte ikke slutte. En krimi der fortjener en plads på øverste hylde.

Et super flot punktum, for en genial trilogi. Et plot fyldt med overraskelser hele vejen igennem. En krimi fra øverste hylde…

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med et godt slutningsgys!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *