Familiens synder

”Familiens synder” er skrevet af Cara Hunter. Udgivet af Gads Forlag den 20. februar 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Forlaget skriver: Omdrejningspunktet er den stemningsfulde og pittoreske universitetsby Oxford, og i spidsen for efterforskningerne står den underspillede, intelligente kriminalinspektør Adam Fawley, som har sine egne personlige problemer at slås med, samtidig med at han sammen med sit faste team opklarer forbrydelser i den på overfladen så trygge by.

Sharon og Barry holder havefest, og deres otteårige datter Daisy løber omkring klædt ud som tusindfryd. Men sidst på aftenen kan ingen i selskabet finde hende, og forældrene melder hende savnet. Da politiet kigger nærmere på de billeder, der er taget i løbet af festen, kommer de imidlertid i tvivl … er det med sikkerhed Daisy, der er iført tusindfryd-dragten? Var hun overhovedet til stede til havefesten?

Kriminalinspektør Adam Fawley bliver sat i spidsen for eftersøgningen, som konstant tager nye drejninger, efterhånden som det bliver mere og mere tydeligt, at intet er, som det ser ud til at være i  det tilsyneladende idylliske boligområde …

Dette er en ægte page turner, når du går i gang, slipper du ikke bogen, før du er færdig!

Dette er første bind i en serie omhandlende kriminalinspektør Adam Fawley og hans team. Denne første bog starter med enhver forældres mareridt, en barn er forsvundet…

Bogen fortælles i to spor. I det ene spor, følger læseren Adam Fawley og hvordan Daisys forsvinden efterforskes. Det andet spor, er et kig tilbage i tiden. Her følger læseren den forsvundne pige Daisys færden og historien får på den måde et ret interessant twist. Man får et anderledes indblik i hele historien, som på denne måde, serveres i små bidder. Det er med til at opretholde spændingen i historien da man får lov til at gætte med og kommer lidt i vildrede (på den gode måde).

Der er også passager i bogen hvor man følger kommentarer skrevet på de sociale medier. De viser præcist hvordan en stemning kan opildnes og hvordan ”social medie politiet” er mega hurtige til at dømme på forhånd. Det er både godt og skidt men en helt anden diskussion… Det giver også en spændende vinkel på historien.

Det er sjældent at offerne, her forældrene, der har mistet et barn, er virkelig usympatiske mennesker. Man plejer at føle med de som har mistet noget, men her, er det lidt svært, da dette forældrepar gør det svært at holde af dem. De opfører sig mærkeligt og fortier hele tiden vigtige ting. Både forældreparret og de andre personer som optræder er levende og spændende beskrevet på både godt og ondt og med deres hemmeligheder inde bag facaderne. Kriminalinspektør Adam Fawley er sympatisk, klog, humoristisk men også virkelig sårbar, især i denne efterforskning, da han for få måneder siden selv har mistet et barn.

Dette er en spændende, medrivende og hjerteskærende debut, med en opbygning der lader spændingskurven være stødt stigende. Jeg glæder mig til at læse mere om Adam og hans team. Heldigvis har forfatteren allerede skrevet tre bøger mere, som bare ligger og venter på de danske læsere.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *