Sagesløse

”Sagesløse” er skrevet af David Garmark. Udgivet af Dreamlitt den 17. november 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Den meningsløse og tragiske hændelse, som i 1999 ændrer livet for Bentzon, Rebekka og Benjamin, binder også uundgåeligt deres skæbner sammen. For sandheden må og vil frem, når den er klar til det. Livet og lykken venter ikke på nogen. Og for dem er vi alle Sagesløse.

Sagesløse er en roman om svigt, om bedrag og om social arv. Om de privilegerede, om de fortabte. Om det forbandede liv – fortiden, fremtiden og nuet. Om samtiden.

Det er en fortælling om følelser, de store og de små, og om følelsesløshed. Om pessimisme, mismod og håbløshed, men også om håb og kærlighed i dens mange elendige, umulige og fantastiske facetter.

Bogen her er ikke som det plejer, på min blog, en krimi. Eller måske lidt alligevel, for hverdagsdrama, kan faktisk godt minde lidt om krimi, nogle gange. Men tro ikke, dette er en banal roman om et familiedrama. Drama jo, men banalt – absolut ikke…

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med måden David Garmark skriver på. Han kan noget helt specielt med sproget. Og i denne bog beviser han det igen og særligt i måden bogen er bygget op på. Man følger en far, hans datter og en bror til datterens veninde. De har hver deres hovedkapitel i bogen. De beskrives hver for sig, det vil sige at læseren skiftevis er inde i hovedet på de 3 hovedpersoner. De er forskellige, har forskellige liv, forudsætninger, de er forskellige steder i netop deres liv men alligevel er de forbundne.

Det er en bog om hvor forskellige vi kan være og om at en skæbne ikke er givet på forhånd men at en lille ændring, kan skubbe til hele vores livsbillede.

Jeg er fuld af beundring over måden denne historie fortælles. Hvordan David Garmark formår at præsentere disse 3, helt, forskellige personligheder med 3, helt forskellige liv. Som er forbundne af skæbnen, uanset om de vil eller ej…

Sagesløs – som selv er uden skyld i en bestemt foreteelse (Kilde: Den danske ordbog)

Og netop betydningen af ordet, beskriver meget af handlingen. Vi er ikke altid herre i vort eget liv. Tilfældige hændelser kan have stor indvirken på hvordan vi bliver som mennesker.

Moralen må være, at altid gøre sit bedste og huske at størst af alt er kærligheden…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Fru Thulstrup anbefaler denne til dig, som vil læse om kærlighed og livet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *