Pyromanen – Giften

Pyromanen 2 ”Giften” er skrevet af Inger Wolf. Udgivet af e- og lydbogstjenesten Mofibo som en Original den 24. april 2019.

Herefter udgivet i papirform af People´s Press den 2. september 2019.

”Giften” er anden del i Inger Wolfs serie med hovedoverskriften Pyromanen. Første del hed ”Sorger” og min anmeldelse af denne kan læses her. ”Sorger” er udgivet i papirform af Peoples Press og ”Giften” forventes at udkomme på papir til september.

Halvorsens Fjordhotel i Tromsø, et tilsyneladende idyllisk sted som har eksisteret i næsten 100 år, hærges af en frygtelig brand. De fleste gæster og personaler omkommer under branden og de få som reddes ud, dør efterfølgende uforklarligt. Da det er småt med dygtige brandefterforskere i den del af Norge, kaldes den danske brandefterforsker Klara Larsen til stedet. Hun når nærmest ikke inden for døren, før tingene tager drastiske drejninger og jagten på gerningsmanden går ind. Denne mand har et budskab og han er ikke sådan til at stoppe…

Der er cirka gået et år siden branden i Fjelstervang og Klara og Sebastian arbejder stadig i samme afdeling. De har haft en ultrakort affære, men tingene er gået lidt i hårknude.

Klara gemmer på en hemmelighed. Der blev løftet lidt af sløret i ”Sorger” Sebastian gravede lidt i Klaras fortid. Klara husker selv ingenting eller også har episoden været så forfærdelig, at hun simpelthen har fortrængt det. Hun blev som syv årig kidnappet og efter et år dukkede hun pludselig op på bopælen igen. Iført det samme sæt tøj, men med en slettet hukommelse. Lige inden Klara tager til Norge, modtager hun en pakke med et puslespil. Hun når ikke selv at lægge puslespillet men hendes mor, som passer hus og hund, samler puslespillet og sender et billede af det til Klara. Det forestiller to små piger som er stærkt sminkede og den ene pige er Klara. Herefter kan man kun gætte på hvad der er sket.

Klara er så virkelig cool en hovedperson. Hun er sammensat af mange ting og frygtelige (er jeg overbevist om) oplevelser, har formet hende. Det er så, genialt et træk fra Inger Wolfs side. Og det er det hun (Inger) kan. Hun fortæller lidt og lader læseren gætte videre. Hun lader sin hovedperson bestå af mange ting, flere lag og vi får dem serveret lidt efter lidt. Hele bogen er fyld med chliffhangers, aktuelle temaer og emner og plottet twistes så man overraskes igen og igen og  nærmest er ukontaktbar, fordi man bliver nød til at læse hele bogen, i en køre.

Ilden, har også stor betydning i denne bog men der tilføres et ekstra element, nemlig gift… Lidt nørd oplysninger:

Abrin er et protein, som kommer fra paternosterbønnen Abrus precatorius. Paternosterbønnerne bliver brugt som et naturligt abortmiddel i Asien.

* Abrin kan komme ind i kroppen ved indtagelse, inhalation eller injektion.

* Den dødelige dosis er 0,04 mikrogram

* Inden for få timer efter inhalation af abrin opleves vejrtrækningsbesvær, feber, hoste, svimmelhed, trykken for brystet, voldsom svedproduktion og lungeødem. Dette kan til sidst lede til blodtryksfald, respiratorisk kollaps og død.

Det er en knap så hyggelig måde at komme herfra på. Der findes et utal af giftstoffer, som er ret nemt tilgængelige. Måske er et godt at den slags ikke er almen viden, ellers ville der nok smutte lidt flere svigermødre i svinget… (Undskyld svigermor – indsæt smile smily)

Jeg har sagt det før men siger det gerne igen ”This girl is on fire”. Jeg er vild med serien Pyromanen og er du til spænding, aktuelle temaer, gåder der twister og interessante hoved og bipersoner, er det denne serie du skal vælge.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger at dette, er en fremragende krimiserie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *