Som om vi aldrig rigtig fandtes

”Som om vi aldrig rigtig fandtes” er skrevet af Rikke Dahl. Udgiver af Turbine Forlaget den 28. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Christin modtaget et telefonopkald som gør, at hun er nød til at vende tilbage til den jyske by, hvor hun er vokset op. Noget hun ikke er meget for, da hun faktisk havde forladt byen for altid. En flok unge var, dengang for lang tid siden, samlet omkring deres band – Smalltown Empire. Forsangeren Nikolaj findes, død, i en vejkant. Christins bedste veninde, fra den gang, er blevet psykotisk og forudsiger at de alle skal dø. Christin og Micki, som dengang fulgte bandet og den inderkreds på afstand, hjælpes ad med at afdække sandheder og løgne…

”Vi som aldrig rigtig fandtes” er forfatterens debutroman – og sikke en debut!

Bogen er en spændingsroman hvor handlingen springer mellem hovedpersonernes spæde ungdom i slutningen af deres gymnasietid og frem til 20 år senere.

Vi ser historien i flashbacks fra forskellige personer og langsomt afdækkes historien om den gruppe unge mennesker som var samlet omkring bandet og musikken. Bid for bid, får læserne indblik i hvordan misforståelser, fortielser og løgne kan dreje en historie i flere forskellig retninger.

Der er stærke følelser på spil i denne bog. Unge og smukke – de ejer hele verden og den ligger klar til at blive indtaget – men hvad kan splitte en så sammentømret en gruppe?

Bogen viser klart, at man ikke kan undervurdere, at barndommens oplevelser kan forme ens fremtid og i nogle tilfælde gøre den nærmest ulidelig. At steder man har været, personer man har mødt og hændelser man har været ude for, former en som menneske. Bogen viser også, at ting kan ties ihjel og at hvis ingen siger noget, kan man slippe afsted med meget. Først når nogen roder i lorten, lugten den…

Bogen er, som forsiden selv siger, Fremragende komponeret. Sproget er fint og hele handlingen sætter 1000 tanker i gang. Det er en bog, som er svær at slippe, når man først er gået i gang. Jeg er en af de læsere som elsker krimi genren, jeg elsker fart, spænding og kan nærmest ikke få det grumt nok. Denne bog har ingen af de dele, men alligevel er jeg ret solgt. Den kan nemlig noget andet. Den bygger langsomt en spænding op og løfter slør efter slør. Den handler om almindelige mennesker som dig og mig, og vi kan alle relatere til de personer som afdækkes. Bogen viser på fineste vis hvem som overlever og hvem som lever…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber…Fru Thulstrup siger wauw for en debut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *