Pyromanen – Hævnen

”Hævnen” er skrevet af Inger Wolf. Udgivet af People´s Press den 22. juni 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: I den lille nordsvenske by Lycksele begås en sen nat et brutalt dobbeltdrab på et forældrepar. Samtidig forsvinder et af familiens tre børn, den 8-årige Veronica.

Datteren viser sig at have en slående lighed med Klara Larsson – en anden 8-årig pige, som forsvandt for 30 år siden. Hun dukker op igen et år senere, men hendes bortfører med elefanthuen blev aldrig fundet, så nu kontakter politiet Klara for at undersøge, om der er flere lighedspunkter mellem de to sager.

Klara har i mange år boet i Danmark, hvor hun er brandefterforsker hos Østjyllands Politi, men hun har slet ikke lyst til at blive konfronteret med sin fortid. Alligevel ender hun med at give efter og sammen med kæresten og kollegaen Sebastian Vinther, rejse tilbage til barndomsbyen. For måske kan hun ved samme lejlighed på opklaret, hvem der har sendt hende anonyme breve fra Lycksele.

Men da endnu en pige bortføres, stiger presset på Klara for at finde gerningsmanden og samtidig løse gåden om sin egen fortid.

”Hævnen” er tredje bind i serien om brandefterforskeren Klara Larsen (før Larsson) og hendes makker Sebastian Vinther. De to foregående hedder ”Sorger” og ”Giften”, den overordnende titel på serien er Pyromanen. Mine anmeldelser af de to foregående bøger kan læses her for ”Sorger” og her for ”Giften”.

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen ”This girl is on fire” Inger Wolf har med denne serie, forfattet et værk som både taler til det barske, det grimme og det forbudte men så absolut også rammer lige i hjertet.

Pyromanen er den overordnede titel på serien. Ild fascinerer, ild kan redde, ild kan hjælpe dig men ild kan også gøre uoprettelig skade. Klara opdager tidligt i livet hvad ilden er i stand til og hun både fascineres og frastødes, men af og til, må hun ty til ilden og selv futte lidt af. Klara kastes, i denne bog, tilbage til byen i Sverige hvor hun er vokset op. Små piger er forsvundet, lige som det skete for Klara selv, og her starter et vanvittigt kapløb med tiden…

For disse sager, ligner det, Klara selv har været udsat for. Hun blev ”taget” på vej hjem, af en mand med elefanthue, kørende i en blå varebil, men Klara kan ikke rigtig huske det år, hun var væk. Prøv at mærke efter – lille pige, kidnappet og er væk i et helt år. Det sætter gang i nogle knap så behagelige tanker, for hvad skete der i det år? Inger Wolf formår at bevare Klaras hemmelighed til nærmest sidste side og læseren tages med på en vild tur rund i manegen. Plottet er uforudsigeligt og historien drives frem, så du ikke slipper siderne et eneste sekund, for man bliver simpelthen nød til at vide hvad der sker, på næste side.

Hvad kan jeg sige? Jeg er solgt – hele denne serie er totalt genial. Det er højspændt krimi, der er proppet med dilemmaer og hvor både hovedpersoner og læseren drives ud til kanten. Man er hele følelsesregisteret igennem og det formår Inger Wolf at gøre med en lethed, klogskab og gode twitst. Jeg ved, at Inger Wolf researcher grundigt og hun er ikke bleg for at kaste sig ud i vilde ting. Hun har stor indsigt i sindets kringelkroge og hvordan gerningsmænd agerer, og det gør historien lidt mere levende og uhyggelig.

Har du, endnu, ikke læst noget fra Inger Wolf´s hånd, kan du sagtens starte her. Men denne serie kræver at du starter med bind nummer 1 og arbejder dig frem. Det er til dels baghistorien om Klara Larsen der driver det overordnede plot og hele hendes historie vil du ikke snydes for. Det kan nok ikke undgås at det skinner igennem at Inger Wolf er en af mine yndlingsforfattere. Hun er mester til at plotte og til at rykke læseren godt og grundigt rundt i manegen. Der er en grusomhed i hendes bøger, som jeg er vild med, men samtidig også en mildhed og noget som skærer dig i hjertet. Hvis du vil se de andre bøger Inger Wolf har skrevet, og tro mig, de er alle, hver og en, fantastisk gode – så er her et link til hendes forfatter side

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *