Det glemte barn

 

 

 

 

 

 

”Det glemte barn” er skrevet af Michel Bussi. Udgivet af People´s Press den 10. oktober 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

På øen Réunion, beliggende i Det Indiske Ocean, holder ægteparret Martial og Liane Bellion ferie. Med sig har de deres seksårige datter Josapha – kaldet Sofa. De befinder sig ved hotellets pool, Liane går på værelset og kommer ikke tilbage igen. Da Martial går op på deres værelse for at lede efter sin kone, finder han værelset tomt. Der er tegn på kamp og blodpletter på gulvtæppet. En ansat fra hotellet hævder at have set Martial være på værelset tidligere. Kaptajn Aja Purvi, fra øens politistyrke og Løjtnant Christos Konstantitov sættes på sagen. Sporene peger i retning af Martial og han flygter sammen med datteren Sofa. Jagten på de to går i gang. Når de at undslippe? Har Martial dræbt sin kone?

 

 

 

 

 

 

Michael Bussi, fransk forfatter, har tidligere udgivet ”Pigen på flyet” og ”Sorte åkander” på dansk. At læse denne bog er som at læse et maleri. Teksten gav mig klare billeder i hovedet og de gode beskrivelser var med til at give historien en ekstra dimension. Sproget er smukt og flydende, personerne beskrives godt og levende. Jeg var især vild med Christos der fungerer som kriminaltekniker og han kæreste Imelda, en kraftig mørk kvinde, der beskrives som øens Miss Marple. De bringer humor ind i historien og er med i frontlinjen mht opklaringsarbejdet. Plottet er overraskende, man bliver rykket rundt i manegen den ene gang efter den anden. Man tror næsten man har gættet sammenhængen også tager historien en drejning. Spændingen holdes også ved at man kapitelvis, følger de forskellige personer. Som læser er man skriftevis inde i hovedet på henholdsvis forbryderen og forfølgerne, det er med til at øge spændingen betragteligt. Helt klart en anbefalingsværdig bog.

En bog hvor du ikke er sikker på handlingen, før sidste side er vendt.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med gode plots

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *