Sammenbruddet

 

 

 

 

 

 

”Sammenbruddet” er skrevet af B. A. Paris. Udgivet på Forlaget Jentas den 15. august 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Cassandra Anderson, kaldet Cass – gift med Matthew, de bor i et hus et stykke fra byen, et afsides sted med stor afstand til naboer. Cass har været til en sammenkomst med kollegaer og er på vej hjem. Det er et frygteligt uvejr, regn og torden. Cass skyder genvej gennem skoven, selv om hendes mand, på det kraftigste, har frarådet hende at køre denne vej. Hun ser en bil på en rasteplads og holder ind men hun bliver nervøs og kontakter ikke kvinden i den anden bil. Næste morgen meddeles det i nyhederne at en kvinde er fundet myrdet på selv samme rasteplads. Dette mord vender op og ned på hele Cass´ verden. Hun aner ikke sine levende råd og er nærmest på randen af en depression. Hun tror morderen også er efter hende, hun får mystiske opkald og der sker mærkværdige ting omkring hende. Hvem kan hun stole på? Hvad er motivet? Hvem vil Cass ondt?

 

 

 

 

 

 

Er man til let krimi – krimi light – uden for meget blod og politiefterforskning, er det denne man skal vælge. Denne bog er mere psykologisk. Man er meget inde i hovedet på hovedpersonen Cass og det er hendes følelser, angst og panik man følger og mærker. De psykologiske angreb starter i det små og akkumulere ret hurtigt, men så syntes jeg tingene lidt står i stampe. Der sker for lidt og det er de samme ting hovedpersonen udsættes for. Derfor føles handlingen ikke nær så uhyggelig som den kunne have gjort. Jeg syntes sagtens at tingene kunne været taget meget længere ud, men det er blot min mening.  Og når det er sagt, skal det også siges, at bogen er anbefalelsesværdig… For tanken om hvad hovedpersonen udsættes for, er ret grum. Persongalleriet er ikke stort men det betyder ingenting da historien meget foregår i hovedet på Cass. Beskrivelserne om hvordan man kan nedbrydes. Hvordan systematisk psykisk terror og hvordan man reagerer under pres, holder meget godt. For hvem kan være så satans ond og hvorfor udsætter man et andet menneske for den slags? Cass udsættes både for ydre og indre dæmoner, da hun også kæmper med angsten for, at have arvet hendes mors demenssygdom. I en verden hvor alle gerne vil være perfekte og jagten på det perfekte liv, nærmest er lig med lykke, er det næsten Cass´ største skræk.

En bog om ondskab, indre dæmoner og psykisk terror. Man er fanget, fængslet og må læse videre…

Bogen får 4 (af / 6) lakridspiber… Fru Thulstrup tænker at det faktisk kunne ske, i virkeligheden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *