Proxy

”Proxy” er skrevet af Steffen Jacobsen. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 27. september 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

”Proxy” er Steffen Jacobsens start på en ny serie. Steffen Jacobsen har adskillige bøger på sit cv, blandt andet bøgerne om Lene Jensen og Michael Sander, den seneste er Ghostwriter – min anmeldelse af denne kan læses her. Han er også forfatter til serien om Robin Hansen og har skrevet en historisk roman om tilblivelsen af atombomben under 2. verdenskrig samt en ret humoristisk bog om nogle af hans oplevelser i sundhedssystemet, da han ud over at være forfatter også er læge.

I ”Proxy” bliver vi præsenteret for to nye hovedpersoner. Jacob Nordsted og Tanya Nielsen. Jacob er efterforsker og krigsveteran, han er ægte nørd inden for sit felt, men er dog ikke meget for at få en nybegynder på slæb. Tanya er ”den nye pige i klassen” hun tænker skarpt og hurtigt men er til tider en anelse klodset. Hendes superpower er en ualmindelig god lugtesans. De to kender ikke hinanden i forvejen, så der er lidt kanter som skal slibes af. De fungerer perfekt sammen, men der behøver ikke komme mere sukker på…

Selv om jeg ret hurtigt gennemskuede plottet, er dette absolut en god start på en ny serie. Ud over at være en krimi, er bogen også skrevet i en ret humoristisk tone og Steffen Jacobsen er aldrig bange for at prikke lidt til folk. Jeg er vild med hans stil og fandenivoldskhed. Personerne er godt beskrevet, jeg er især ret begejstret for den handicappede pige Emmas ven, Andreas. Sproget er letlæseligt krydret med Steffen Jacobsen humor – herligt. En bog som helt sikkert er anbefalelsesværdig.

En lovende start med et nyt makkerpar… Jeg glæder mig til at læse mere.

Titlen ”Proxy” betyder ”stedfortræder” på latin… Det kan man jo filosofere lidt over meningen af, inden man påbegynder sin læsning. Men med lidt tilføjelser af andre ord, bliver betydningen mere uhyggelig. Man forstår mere efter læsning.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker en god begyndelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *