Pige under vand

”Pige under vand” er skrevet af Stephan Garmark.  Udgivet på Forlaget Dreamlitt den 25. oktober 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den 16 årige Esther Mathilde forsvinder efter en bytur. Der søges intenst efter hende, men hun er sporløst forsvundet. Chris Rantzau Cortes, tidligere soldat og privat efterforsker/dusørjæger, presses af sin ven ved politiet, Jan Bach, til at prøve at finde pigen. Chris starter nærmest opgivende en eftersøgning og opdager nye og forurolige ting… Er Esther Mathilde i live?

Bogen ”Pige under vand” er første bind i en planlagt trilogi om Chris Rantzau Cortes. Handlingen foregår i og omkring Århus. Forfatteren Stephan Garmark debuterede i 2016 med kortromanen ”Syndefald” og har herefter udgivet 2 bøger med sin bror. Denne bog ”Pige under vand” er hans første selvstændige roman.

Chris Rantzau Cortes – En hård banan, tilsyneladende uden samvittighed eller retssans men, heldigvis, med et blødt indre, som dog er godt gemt…

Bogens hovedfigur Chris – tidligere soldat, privat efterforsker, rig, dusørjæger – en finurlig sammensat person, men det firnurlige fungerer super fint. Han er fandenivoldsk, han skyer ingen midler, han gør som det passer ham og han giver loven en kæmpe fuckfinger. Han tager utraditionelle metoder i brug for at fange og finde ”forbrydere”. Jeg syntes det er forfriskende med ”nye” slags hovedpersoner, altså karakterer som har et utraditionelt erhverv eller et overraskende tvist i deres personlighed. Det gør historien mere spændende og lader flere spørgsmål stå åbne. Jeg glæder mig til at lære Chris mere at kende…

Bogen har et fedt plot og et spændingsniveau som holder hele vejen igennem. Jeg kunne dog godt tænke mig at man gik hele vejen og knaldede alle forbryderne. Jeg skriver ikke hvem og hvordan, da det vil spoile handlingen, men de som læser med, vil forstå. At gøre det, vil give historien en ekstra sløjfe og sætte pænere punktum for et af bogens temaer.

En triologi jeg helt sikkert skal læse med på. Chris er for vild…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med utrationelle hovedpersoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *