Superstar

”Superstar” er skrevet af Thomas Bagger. Udgivet af Montagne den 16. april 2018.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Den kriminaltekniske personolog Camilla Staal er imod sit ønske blevet indsat som vikarierende chef for efterforskningsteamet Task Force. Ask Hjortheede, den tidligere ledte teamet, er indlagt på psykiatrisk hospital, hvor han kæmper mod PTSD efter at have set sin hustru få skåret halsen over.

Camillas evner som leder presses til det yderste, da en ilde tilredt kvinde bliver fundet ude i Marselisborg Skov. Nogen har skåret bogstaver i kvindens underarm, og hun er blevet injiceret med scopolamin, et antipsykotisk middel, der normalt bruges til kemisk lobotomi.

Da endnu en ung kvinde dukker op, også injiceret med scopolamin og med de samme bogstaver skåret i armen, tager sagen for alvor fart. Begge kvinder har deltaget i realityshowet ”Sinners Island”. I de følgende dage eksploderer sagen i medierne.

”Superstar” er bind nummer to i Thomas Bagger´s krimiserie. Nummer et hedder ”Den permanente” min anmeldelse af den, kan læses her.

Vi starter lige med at slå en ting fast… Thomas Bagger skriveri er noget af det bedste Danmark kan byde på. Det er som at læse chokoladekage med vaniljeis – tilsat virkelig god krimi, spændende viden og levende personligheder.

 I ”Superstar” er Ask Hjortheede røget lidt ud på et sidespor og det er Camilla Staal som sidder ved røret. Ask kommer sig efter strabadserne i ”Den permanente” men Camilla har også sit at sloges med. De er hver for sig to spændende personligheder som bliver ved med at være interessante. Task Force Superstar, som gruppen som opklarer denne forbrydelse kaldes, leder efter én som kidnapper og skamferer deltager fra et realityprogram. Undervejs i opklaringsarbejdet møder man flere forskellige personligheder og denne krimi viser et billede af hvor absurd sindssygt det kan være at leve for likes – at frygte for at forsvinde i glemsel. Sociale medier er en stor del at vores hverdag, men for nogle kammer det over og bliver usundt, denne kultur med at jagte likes og følgere, tror jeg, desværre er en stor del at børn og unges hverdag og det kan være med til at stresse helt vanvittigt. Det er tankevækkende læsning…

Denne krimi er så super velskrevet, ordene flyder fra siderne og man forsvinder ind i handlingen. Det føles lidt som at læse en film, da beskrivelserne er så levende at man automatisk får billeder på nethinden. Denne, bind nummer to i serien, er dog ikke så uhyggelig og nervepirrende som nummer et ”Den permanente” men stadig super anbefalingsværdig. Der er fuld fart på handlingen, du vil, helt sikkert, være godt underholdt fra start til slut.

Et eksempel på sproget og hvorfor jeg syntes Thomas Bagger skriver så mega godt:

Citat “Superstar”: “Som en grådig vampyr havde eftermiddagsmørket hugget tænderne i himlen og suget den tør for dagslys.”

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *