Elektrochok

”Elektrochok” er skrevet af Kent Langkjær. Udgivet af Forfatterskabet.dk den 15. maj 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Efterforskningsleder Torsten Lange er sygemeldt og behandles med elektrochok. Midt i serien af behandlinger mistænkes han for drabet på sin ekskone – journalisten Lena Lange.

Torsten rejser tilbage til fødebyen Aalborg, og modvilligt må han selv undersøge sagen, selv om hukommelsen er svækket, og de psykiske problemer ulmer lige under overfladen.

Undervejs i efterforskningen tyder det på, at der er visse sammenfald mellem sagens implicerede og en terrorefterforskning ledet af Rasmus Theil fra PET.

Torsten må træffe svære valg, der kan få konsekvenser for ikke blot hans eget liv men også det politiske klima i Danmark.

”Elektrochok” er Kent Langkjærs anden bog i serien om efterforskningslederen Thorsten Lange. Første bind hedder ”Deroute” og udkom i 2011.

Thorsten Lange er en perfekt hovedperson. Han er skarp, selv om han er syg og han sygdom gør ham sårbar og giver ham læserens sympati. Han er handlekraftig og følger ikke de gældende love men går sine egne veje og skyr ingen midler. Nogle af de ting han gør og udsættes for, samtidig med en sygdom på sindet, er lidt fantastiske og måske og lidt for fantastiske. Men pyt, Thorsten Lange er sej og en ener.

Handlingen udspilles i to forskellige spor. I den ene spor følger vi Thorsten Lange og hans anstrengelser for at bevise sin uskyld, ved selv, at lede efter sin ex kone, Lenas, morder. I det andet spor følger vi PET og deres forsøg på at optrævle en mulig terrorring.

Bogen er opbygget med omdrejningspunkt omkring et drab. Kapitlerne om Thorsten Lange foregår X antal dage efter drabet. Kapitlerne om Rasmus Theil og PET foregår X antal dage inden drabet. Det kan gøre læsningen en anelse forvirrende hvis man ikke fanger denne deltale fra starten. Men da hvert kapitel indledes med tydelig overskrift, skulle læseren være godt informeret.

Hvad er det så for et drab der hentydes til? Eller måske hentydes der faktisk til hele to drab? Bogen har den fedeste indgangsscene, hvor en kvinde bliver dræbt. Desværre bruges den scene, eller fortsættelsen heraf ikke rigtigt senere – det ventede jeg på, det kunne have tilført et uhyggeligt kig ind i en syg hjerne.

Bogen plot; to spor, et som arbejder væk fra noget og et som arbejder hen til noget. En rigtig god ide, men desværre syntes jeg ikke, det helt fungere til sidst, hvor de to spor skal mødes og hele plottet skal gå op i en højere enhed. Det bliver lidt for diffust og lidt for søgt. Lidt som om der findes sammenhænge hvor der ingen er.

Hvorfor skal man så læse bogen, hvis plottet ikke fungerer? Det skal man, fordi Thorsten Lange er alt læsningen værd. Her kommer forfatterens baggrund som ergoterapeut på forskellige psykiske institutioner til sin ret. Du får en hovedperson, som er lidt i opløsning, men alligevel er i stand til at løse gåder. Om det er på grund af medicin eller terapi, eller på grund af alternativ selvmedicinering, vides ikke, men han har et ret fedt tricks til at nulstille sin hjerne med.

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber  

One thought on “Elektrochok”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *