Kniv

”Kniv” er skrevet af Jo Nesbø. Udgivet af forlaget Modtryk den 6. juni 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

”Kniv” er bog nummer 12 i serien om den norske politimand og antihelt Harry Hole.

Hvis man syntes at Harry Hole har været på bunden af livet og langt ude at skide, så er det nærmest ingenting, i sammenligning af, hvad han kommer ud for nu. Han finder sig selv med gigantiske tømmermænd, smurt ind i blod, fyret fra sit job på politiskolen og til erkendelsen af at hans elskede Rakel har smidt ham ud.

Harry Hole får sig tit malet op i et hjørne og der er ingen vej ud… alt er tabt, alt er ødelagt og alt er forbi. I alle de foregående bøger har Harry kastet lidt HH magisk tryllestøv og har via drabelige krumspring fundet det spor, det fingeraftryk, den lille revne som kunne hjælpe ham ud af hjørnet. Men om det er muligt denne gang, er det store spørgsmål? For han er virkelig ude i deep shit 

Man ville tro, at efter 12 bøger, var historien om drukmåsen Harry ved at falme lidt… Men et stort og rungende NEJ, er svaret på det spørgsmål. Det holder hele vejen. Man bliver i bedste stil ledt til gådens løsning og vejen er som sædvanlig lang og kringlet. Jeg elsker det og jeg elsker Harry…

 Jo Nesbø formår at holde et højt spændingsniveau hele bogen igennem. Jeg var underholdt hele vejen og måtte næsten græde et sted og tro mig, det opdager du! Plottet er, som i de foregående bøger, kringlet, genialt og svært at gennemskue. Jeg undlader at kommentere på emner og temaer da det vil spoile for meget at historien og den fornøjelse skal du selv have.

Hvor kommer kniven ind, tænker du måske. Tja, knive spiller flere roller i denne historie og bruges på flere måder. Læs, bare læs…

Jeg kan ikke anbefale denne bog nok. Harry rocks and we love him…

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup var fantastisk godt underholdt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *