Blodengel 2 – Åndemaneren

”Blodengel 2- Åndemaneren” er skrevet af Lotte Petri. Udgivet af Mofibo den 12. juli 2019. Og udgivet som papirbog den 6. marts 2020 af People´s Press.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren/forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Endnu en Mofibo Original fandt vej til min blog. Jeg er ret begejstret for disse og elsker samarbejdet mellem Mofibo og People´s Press, da det giver både lyd, ebøger og papirbøger. Kan man så ønske mere? Blodengel 1 – Tandsamleren udkommer som papirbog den 1 oktober 2019, min anmeldelse af denne kan læses her.

Vi skal til Grønland. Det er isende koldt, meget mørkt og mystiske ting foregår…

Politiet i Nuuk står med, hvad de i første omgang tror, er en selvmordssag. Retsmediciner Hack Grandahl er blevet tilkaldt som assistance. Det viser sig dog hurtigt, at sagen er en drabssag. Sofie Engel og E-gruppen rejser til det kolde nord for at hjælpe med opklaringen. Sofie roder lidt rundt i gamle uopklarede sager og opdager et mønster. En slags dukke, en tupilak, er fundet tæt ved ligene. Der hviskes om åndevæsner og fjeldgængere men efterlader sådanne væsner tupilakker og fjerner de ting fra de dræbte? Spørgsmålene er mange, men da man finder den mærkelige tupilak hos folk som endnu er i live, begynder et kapløb med tiden. Hvem kommer først – Sofie og hendes hold eller den mystiske dræber?

Lotte Petri har med denne Blodengel 2 – Åndemaneren, leveret en krimi i absolutte topklasse. Der flirtes med en blanding af grønlandsk åndeverden og godt gedigent politi arbejde.
Vi møder, igen, Sofie Engel, vicepolitiinspektør i E gruppen, som er en forholdsvis nyetableret enhed som hjælper lokalpolitiet med alvorlige sager. E gruppen sendes til Grønland for at opklare mordet på 2 unge mennesker. Sofie Engel er stadig en person, med flere sider. På jobbet er hun proff og har kontrol, hvorimod hendes privatliv sejler. Hun overlever på en cocktail af piller og vodka men Grønlands kulde og mørke får taget i hende. Hun tynges stadig af at have mistet sin datter og kan ikke rigtig komme “op af hullet” Det gør det ikke bedre at hendes chef Claus, har en usund magt over hende. Alt i alt går det lidt i hårdknude for hende og mændene i hendes liv. Et godt råd er at lave være med at knalde chefen! Når det hele brænder på, har hun heldigvis makkeren Walter men han kan også få nok…

At blande Grønlandsk folklore sammen med politi arbejde, er med til at skabe et ekstra lag af spænding. For de tupilakker er spændende stof, idet de kan virke begge veje.


”En tupilakånd kunne kaldes til hjælp mod en fjende ved, at en åndemaner i hemmelighed skabte en figur af forskellige knogler og af andre dele af dyr. Herefter blev den indviet og gjort til hjemsted for ånden ved blandt andet at synge tryllesange over den.” visitgreenland.com

Da en lokal politikvinde, Pipaluk finder en tupilak i sit skur, kommer morderen tæt på. Og spændingskurven stiger en ekstra tand. Sidebemærkning: har man læst Lotte Petris novelle i “Mord på bestilling ” udgiver af Byens forlag, vil man huske Pipaluk herfra.

Her er garanteret spænding, grumme detaljer og lærerig læsning hele vejen igennem. Man mærker tydeligt forfatterens begejstring for det kolde land og alle de myter og sagn det indeholder. Jeg har aldrig besøgt Grønland men beskrivelserne i bogen er så levende at man nærmest er der. Plottet er fantastisk skruet sammen, læseren efterlades med en ambivalent følelse og moralen må være at ”behandle andre, som du gerne vil at de behandler dig”. Serien Blodengel er fantastisk, grusom, lærerig og nærværende også elsker jeg de små finurlige sætninger man finder her og der:

”Der lugtede at udstødning og fisk med en tanke”

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker når 2éren er bedre end nummer 1

One thought on “Blodengel 2 – Åndemaneren”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *