Små diskrete drab & Sprækken

”Små diskrete drab” og ”Sprækken” er to små noveller, som er skrevet af Jussi Adler-Olsen. Udgivet af Politikens Forlag den 5. april 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Disse to noveller har været udgivet før, men er nu, genudgivet, samlet i en lille fin bog. ”Små diskrete drab” blev første gang udgivet i en samling af noveller – Liv for liv (2011) hvor en række danske forfattere gav deres bud på en kriminovelle og hvor overskuddet gik til Dansk Flygtningehjælp. Novellen ”Sprækken” er første gang udgivet i 2015.

”Små diskrete drab” er historien om Lars Hvilling Hansen. Han kone forlader ham med beskeden: ”Du er kedelig” hvilken får Lars op af stolen og han viser, at han er alt andet end kedelig. Han besøger en skønhedsklinik for at blive shinet op og her stifter han bekendtskab med flere kvinder som ønsker, at deres mand var død. Det ene bringer det andet med sig og Lars får en ny karriere. Men, kan man slippe af sted med mord?

Den anden novelle…

Sprækken er en ultrakort historie om en kriminaldetektiv, som kaldes ud til et drab. To lig ligger på tagen af en varebil med halsen skåret over. Men fortællingen starter helt tilbage i 2. verdenskrig, hvor en soldat desertere og hans kæreste gemmer ham på loftet. Det er starten på et bedrag, for hvilket liv har man, når man kun kan se ud af en lille sprække?

Jeg har ikke rigtig læst noveller siden man gjorde det i skolen og de bagefter skulle de analyseres helt ihjel. Eller det passer ikke helt, for jeg har anmeldt en samling fra et andet forlag. Konklusionen bliver stadig, at for mig, bliver historierne for korte. Jussi Adler Olsen formår dog her at spinde sin læser ind og man når at blive fanget. Men lige så hurtigt er historien slut. Man kunne faktisk kun, tænke sig mere!

Boger som denne kan bruges hvis man mangler en fin vært eller værtinde gave, jeg vil selv blive lykkelig for sådan en ting. Eller hvis man ikke kender forfatteren i forvejen, så kan man hurtigt få en fornemmelse af skrivestilen.

Så har du brug for et skud Jussi mens vi venter på mere fra hans hånd, er det denne du skal vælge…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup venter på mere!

One thought on “Små diskrete drab & Sprækken”

  1. Øhhh NEJ

    Gys til en vis grænse på bog, men alene traileren gisp
    Jeg er en kylling uden fjer hvad det angår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *