Vinterland

”Vinterland” er skrevet af Kim Faber og Janni Pedersen. Udgivet af Politikens Forlag den 21. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Terroren har ramt Danmark. Der afholdes julemarked i indre København, midt i det hele springer en bombe. 19 dræbt og mange sårede. Datoen er den 23. december og julefred bliver der ikke mere af… Signe Kristiansen, som er betjent i afdelingen for personfarlig kriminalitet, kaldes på arbejde. Helvede er brudt løs. Samtidig følger vi Signe´s tidligere kollega Martin Juncker. Han kiggede lidt for dybt i de forkerte øjne og er blevet degraderet. Han er endt i sin barndomsby Sandsted, hvor han styrer den lokale politistation sammen med en helt ”grøn” betjent og en elev. Samtidig passer Juncker sin far som er hårdt ramt af demens. Et trin nedad stigen – til en lokalstation og tilbage til skibsbriksen på kammeret. Men også her bryder helvede løs. En mand findes myrdet og hans kone er forsvundet, samtidig sætter nogle ild til byens asylcenter. Juncker og hans lille team får travlt. Ingen tager ansvaret for terroren men skal den skyldige findes i Sandsted?

Er du svimmel for en krimi – jeg er fan…

Sig velkommen til et nyt forfattermakkerpar på den danske krimiscene. Den her bog har det hele, man både gyser, griner, holder vejret, hader, græder, har lyst til at giv et knus og en flad. Janni Pedersen er journalist på TV2 og Kim Faber på Politiken. Parret er”partners in crime” både forfattermæssigt og privat.

Dette er en politikrimi i ordets bedste forstand. Vi følger godt gedigent politiarbejde i både stor og lille skala, da vi både følger gruppen i København og Junckers lille gruppe i Sandsted. Historien er skrevet med øje for detaljen, virkelig gennemført…

At der er tilsat diverse sidehistorier er kun med til at højne standarden. Vi følger Signe og hendes familie. Tag lige hatten af for hendes mand. Hun arbejder nærmest konstant fra 23. december til 5. januar og han holder skansen med jul, nytår, familie og børn! Signe har udfordringer i parforholdet og #metoo har skylden.

Historien om Junckers far kan smelte alle hjerter. Kender vi ikke alle nogle som kæmper med den forbandede demens sygdom. At se sine nærmeste forvandles til noget helt andet og miste alt værdighed, det er noget af det værste. Det beskrives så fint, men også helt uden filter, her blive der slået og pisset i krogene, præcist som virkeligheden desværre er – manglende pleje og ventetid i det uendelige.

Der er flere virkelig fede personligheder, som kan vokse sig større i en evt. to´er. Jeg er ret pjattet med retsmedicineren Gösta Markman som har sin helt egen humor.

Og  apropos humor krydres historien heldigvis også af gode grin eller i hvert fald små smil ind i mellem.

”Om de så havde haft fucking Sherlock Holmes med på holdet, ville de formentlig stadig være kørt lige så fast, som de er nu.”

Eller

”Og Charlottenlund er jo, som X med et smil engang bemærkede, stort set perfrit område” (p.s. X er fra Irak!)

Bogen er meget mere end blot en krimi. En pageturner med både alvor og grin.

Bogen får 6 (af 6) lakridspber… Fru Thulstrup håber på en to´er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *