Tripel salto

”Tripel salto” er skrevet af Michael Clasen. Udgivet af Book on demand – Kbh den 1. november 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Vellyst, sex, begær, attrå, liderlighed. Kald det hvad du vil, det er dog en af de 7 klassiske dødssynder. I den halvstore danske købstad Haubjerg bor den tidligt pensionerede frømandssoldat – og nu privatdetektiv – Daniel Dreyer. På det nyoprettede sportscollege i byen ankommer en purung dansk-japansk gymnastikpige, som tilhører verdenseliten inden for sin sport. Hun træner til sit store gennembrud med det umulige spring: TRIPEL SALTO. Desuden får hun – uden at ville det – drejet hovedet af led på flere af byens mandfolk. Det får katastrofale følger, og Daniel Dreyer må tage sig af sagen. “Tripel Salto” er tredje bind om Daniel og “Dødssynderne” med synden Vellyst som tema. Den kan læses uafhængigt af de foregående bøger.

Som skrevet på bogens bagside kan bøgerne læses selvstændigt af hinanden. Jeg har ikke læst de to foregående bøger og syntes jeg mangler en del, både i forhold til personernes indbyrdes forhold, miljø og tidligere bedrifter. Jeg anbefaler, altid, at man læser serier i rækkefølge og at man starter med nummer et i serien. Hvis du vil give dig i kast med denne serie, vil jeg kraftigt anbefale, at du starter med nummer et.

Jeg ved ikke helt, om det er mig som mangler baggrundsviden, da jeg, som skrevet, ikke har læst de to første bøger i denne serie. Men jeg kunne godt have tænkt mig, bare en anelse, baggrundsstof på bogens hovedperson Daniel. Bare sådan for at komme godt i gang.

Jeg havde dog svært ved at blive fanget af bogens handling. Man skal ret langt hen i bogen, inden man bliver præsenteret for en krimigåde. Og det er et af mine helt klare kriterier, for at få en høj score af lakridspiber – at jeg ikke keder mig undervejs. Og det gjorde jeg desværre her.  Der skal ske et eller andet og helst inden jeg har læst over 50 sider. Det skal dog nævnes at sproget i bogen er letlæseligt og at jeg syntes det skrevne flyder fint og der er gode dialoger.

Der er bøger til alle slags temperamenter, men denne faldt desværre slet ikke i min smag. Vi var simpelthen ikke et match, bogen og jeg, det sker nogle gange… Jeg ved at det er et kæmpe stort arbejde at skrive en bog og derfor også pisse ærgerligt, når sådan nogen som mig, ikke smider rundt med stjerner – i dette tilfælde lakridspiber. Men jeg vil hellere være ærlig og sige når en bog ikke lige passer til mig, end skrive det man tror forfatteren eller andre læsere gerne vil høre.

Det skal dog ikke afholde dig for at prøve kræfter med denne serie. Jeg valgte at prøve fordi jeg syntes om det overordnede tema. Serien skal nemlig overordnede handle om de syv dødssynder.

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *