Ulv blandt ulve

”Ulv blandt ulve” er skrevet af Palle Schmidt. Udgivet af forlaget Avanti den 20. marts 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Hauge er vant til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer.

Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot. Han bryder fangernes regel nr. 1 – aldrig at tale med personalet – og tilbyder fængselsdirektøren hjælp til at opklare der, han er sikker på er en forbrydelse.

Hauge starter på den døde fanges afdeling, i håb om at finde en morder og få nedsat sin straf. Men det er farligt, at stikke næsen i andres sager. Især indenfor fængslets tykke mure, hvor uskrevne regler og usynlige alliancer styrer.

”Ulv blandt ulve” er andet bind i serien om Hauge. Nummer et hedder ”De efterladte” og jeg har anmeldt den her. Bøgerne kan læses selvstændigt men det er altid en fordel af starte med nummer et i en serie og arbejde sig frem.

Hauge har prøvet at sidde i fængsel mange gange, for vold, men denne gange er dommen længere, for vold med døden til følge, giver lidt flere år. Det er noget værre skidt, for det er ved at gå op for Hauge at hans Kirstine, gør ham til en bedre udgave af sig selv. Og Kirstine venter udenfor med en baby. Jeg syntes om karakteren Hauge. Hvordan han tænker, føler og kæmper med sig selv, er velbeskrevet og han bliver en karakter man holder af og det på trods af at han er dømt for vold gentagende gange. Der er noget fint i beskrivelsen om hvordan man går fra at være voldspsykopat til ”normal” borger, der skal ændres noget oven i hovedet og det kan være meget skræmmende at se virkeligheden i øjnene – lige det, har forfatteren ramt så virkeligt fint.

Jeg er ikke i tvivl om, at der er blevet researchet grundigt før tilblivelsen af denne bog. Livet i fængslet er ikke noget jeg ved vildt meget om. Men som forfatteren beskriver dagligdagen og hvilket forbehold og hvordan man opfører sig, virker ægte og rigtigt. Beskrivelserne er fine og man kan sagtens se det for sit indre blik.

Jeg tror det er den første danske krimi jeg har læst, som udelukkende foregår i et fængsel…

Ideen er god og bogen starter også godt men undervejs tabte jeg lidt modet. Det blev lidt som dagligdagen helt sikkert er i et rigtigt fængsel – lidt kedeligt. Der var noget med plottet som ikke blev fuldt helt til dørs og på mig, virker det meget urealistisk at en fange opklarer et selvmord/mord for ledelsen. Hen i mod slutningen, er det er lidt som om, der skal lukkes for hurtigt ned for historien og jeg sad faktisk og tænkte – var det bare det? Det forekom mystisk, at en fange kan forlange både det ene og det andet og lave aftaler med fængselsdirektøren, bare sådan lige… Der ud over savnede jeg noget vildskab, noget der kunne få mig op ad stolen… Man hører mange ting, som indsatte udsætter hinanden for, om det er sandt eller falsk, aner jeg ikke, men jeg savnede, at der var mere smæk på handlingen. Mere vanvid og mere vildskab…

Det skal dog nævnes at forfatterens måde at skrive på er blevet meget bedre fra bog nummer et ”De efterladte” og til denne ”Ulv blandt ulve” bogen er velskrevet, med mange rigtig fine beskrivelser.

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *