Skrevet i blod

”Skrevet i blod” er skrevet af Chris Carter. Udgivet af Jentas den 15. august 2020. 

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Los Angeles, den 4. december – tre uger før 1. juledag. Den erfarne lommetyv Angela Wood er netop blevet færdig med dagens arbejde – seks hundrede syvogfirs dollars – en god løn for femten minutters arbejde.

Da hun fejrer sin indbringende dag med en drink, vækker en af barens gæster hendes opmærksomhed, da han er ubehøvlet over for en ældre mand. Angela beslutter sig for at give ham en lærestreg og stjæler hans dyre lædertaske.

Der er hverken penge eller en bærbar computer i den – ingenting af værdi – i hvert fald ikke for Angela. Der er kun en sort, læderindbundet bog, som er overraskende tung. Da hun er kommet hjem til sin lejlighed, bladrer hun af ren og skær nysgerrighed i bogen. Og så begynder hendes livs værste mareridt.

”Skrevet i blod ” er Chris Carters 11. bog i serien om kriminalassistenten Robert Hunter der arbejder i LAPD´s Ultravoldsenhed i Los Angeles.

Chris Carters bøger er psykologiske, scenerne er skrevet ud i mindste detalje, også de grove og det er bøger der omhandler ting man ikke i sin vildeste fantasi ville drømme om kunne ske. Og denne bog er ingen undtagelse. Den læderindbundne bog indeholder beskrivelser, så vilde, så brutale, så sindssyge at man tror det er løgn. En vanvittig seriemorder er løs og som teksten på bogen fortæller – har han skrevet dit navn, er du død…

Jeg er blæst bagover, jeg elsker Chris Carters stil og jeg er fuld af beundring over den måde han kan servere de groveste detaljer, uden at give læseren (mig) kvalme. Ok, man skal være lidt hardcore krimilæser, men han gør det på en virkelig raffineret måde som ikke mange kan mestre. Denne, hans ellevte bog, er måske lidt mere følsom end de andre. Men når man kigger tilbage på Chris Carters sidste år, er det fuld forståeligt og denne, meget lille, følsomme side, gør ikke historien ringere.

Du får en hardcore krimi som er utrolig velskrevet, med et gennemført plot og et vanvittigt studie udi ondskab.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Den danske udgave af bogen har ikke Chris Carters dedikation med. Men her er den, affotograferet fra den engelske udgave Written in blood.
Chris Carter, you have the biggest heart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *