Færgemanden

”Færgemanden” er skrevet af Karen Inge Nielsen. Udgivet af Dreamlitt den 2. oktober 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Et lig findes en tidlig morgen på kysten nord for Nieby i Tyskland. Liget viser sig muligvis at være en savnet dansk statsborger, og efterforsker Mads Lindstrøm sendes til Kiel, hvor retspatolog Verner Still har forestået obduktionen.

Det viser sig hurtigt, at der ligger en forbrydelse bag – en forbrydelse, der trækker tråde på begge sider af den dansk-tyske grænse. Snart må betjente fra både Danmark og Tyskland arbejde med og mod hinanden i jagten på en bestialsk morder.

Karen Inge Nielsen har skrevet flere bøger i fantasy genren, dette er hendes første krimi.

Man skal være temmelig hardcore, for at kunne læse denne type krimi. Allerede på de første sider præsenteres læseren for voldsom mishandling og drab på en helt ung pige. Hele historien indeholder en detaljerigdom, som man skal overveje om man kan tåle, inden man begynder at læse. Jeg kan, personligt, læse alt, intet er for groft og intet kan få mig til at lukke en bog – hvis jeg forstår gerningsmanden. Her skal det selvfølgelig præciseres at forståelse ikke er lig med sympati.

Denne gerningsperson er rablende sindssyg, uden samvittighed og mangler alt hvad der hedder empati. Men jeg får ikke et billede af gerningspersonen, eller en form for forklaring på hvorfor personen føler trang til at foretage disse frygtelige handlinger. Derfor bliver bogens værste scener, for mig, opremsning af en række virkelige grusomme voldshandlinger, fordi man kan, og ikke fordi det er led i en slags forklaring. Og hele forskellen ligger i forståelsen. For kan man, til dels, forstå en gerningsperson, er det lettere at læse om grove forbrydelser, det vil sige at bogen bliver tilgængelig for flere personer.

Når det så er sagt, så emmer hele bogen af dygtig og grundig research. Der ligger mange timers arbejde gemt i denne bog, som snuser til alt fra politiarbejde, retsmedicin, hvad sker der med kroppen under smerte og hvordan fungere ”det mørke net”. Bogen foregår over en periode på 14 dage og er inddelt i korte kapitler, der indbyder til at læse videre. Der er mørke og fortvivlelse men også et drive, for at opklare bogens grusomme forbrydelser og bogen hovedperson betjenten Mads Lindstrøm, er den ensomme ulv med en række skeletter i skabet, er ham som kastes i ilden, men også ham, man aldrig kommer helt tæt på. Mon det vidner om flere bøger?

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *