Tvunget til tavshed

”Tvunget til tavshed” er skrevet af Linda Castillo. Udgivet af Hr Ferdinand den 11. marts 2013.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

USA, Ohio, Painters Mill, en lille by langt ude på landet. Her bor både ”almindelige” folk og mennesker som tilhører amishfolket. Kate Burkholder er født og opvokset i en amish familie. Da hun var 14 år tog hendes liv en ret drastisk drejning. En stribe brutale mord blev begået og Kate endte med at skyde en mand. 16 år efter denne episode, har Kate forladt sin amish familie og er blevet ansat som byens politichef. Da der sker mord på piger, med samme fremgangsmåde som da Kate var ung, begynder hun at tvivle på, om den kugle hun sendte afsted ramte.

Denne bog er nu 1 i en serie, som er oppe på 10 bøger om Kate Burkholder. Alle bøgerne indeholder scener hvor Kates barndoms slægt amish folket optræder.

Jeg er helt med på at det er vinter og snevejr i bogen. Men det er ikke nemt at trylle frem i maj…

En hyggekrimi om amish folket. Helt der ude på bøhlandet sker der da intet. Det er hvad man tror, for jo, man bliver lullet ind i en hverdag med malkning af køer og køren i hestevogn. Og pludselig slår lynet ned. En død kvinde på en fredelig mark med køer. Koldt, kynisk og brutalt myrdet… Og her skal man absolut ikke være sart. Alle detaljer udpensles og intet overlades til fantasien. Kan man tåle at læse om brutale detaljer, får man en virkelig spændende bog. Man får glimt af begge verdener, amish og os og det er Kate som fungere som bindeled og det virker helt fortrinligt. Jeg kunne dog ønske at morderen var beskrevet mere, at man fik mere del i de tanker som har gjort ham til det han blev.

Jeg har før læst bøger hvor amish folket var del af handlingen og finder det fascinerende den måde de lever på. Alt er religions bestemt, men alligevel formår de at eksistere i en verden så forskellig fra deres.

Det er helt sikkert en serie jeg vil læse videre på og da serien er oppe på 10 bøger, er der noget at gå i gang med.

Hvis du er til krimi med seriemord og krimi hvor kulturforskelle spiller en rolle, er det denne du skal vælge. Du får hele pakken – krimi, brutale mord, stærke hovedpersoner, spænding og en smule kærlighed.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er fan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *