Vildfremmed

”Vildfremmed” er skrevet af Pernilla Ericson. Udgivet af HarperCollins den 28. marts 2019.  

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En vildfremmed, beruset mand tiltvinger sig adgang til en kvindes hjem i Södermalm i Stockholm og voldtager hende brutalt. Politiet pågriber manden på gerningsstedet, og sagen ser ud til at være ligetil. Men da manden har en skriftlig invitation, falder opklaringen sammen som et korthus, og han går fri. Politiet begynder at grave i sagen, og det bliver optakten til en efterforskning, som savner fortilfælde med voldtægtsmænd, som ikke kan dømmes. Frygten spreder sig, og Erlagruppen med Liv Kaspi i spidsen påtager sig den svære opgave med at finde de gerningsmænd, som forfølger og terroriserer kvinder. Samtidig kæmper Liv Kaspi med sit privatliv. Hun elsker en mand med en lyssky fortid – men kan hun stole på ham?

Bogen er Pernilla Ericson´tredje bind i serien om Erla-gruppen. De to foregående hedder: ”Sporene vi efterlader os” og ”Jeg finder dig” Bogen er baseret på virkelige hændelser.

Noget af det værste der kan ske, er at man bliver overfaldet i sit egen hjem og præcis dette, danner baggrund for denne bogs historie.

Bogen er baseret på virkelige hændelser, hvilket giver en ekstra dimension af uhygge, for tænk, nogen har faktisk oplevet noget lignende. Hvad ville du tænke hvis der stod en elefanthue-klædt mandsperson i dit soveværelse, han voldtager dig og bagefter finder du ud af at han har fået en invitation – af dig… Crepy, virkelig crepy. Hvordan kan det lade sig gøre? Spørgsmålet besvares hen ad vejen, for heldigvis har Erlagruppen deres helt egen computernørd, Aminah. Jeg elsker personer som kan noget specielt og Aminah er en sand mester med en computer, der er ikke det system hun ikke kan hacke sig ind i. Personer med specielle egenskaber giver noget ekstra til en historie, de er super seje og gør bare noget godt for fortællingen. Sammen med de andre medlemmer at Erlagruppen, forsøger de at trævle mysteriet om voldtægterne op. Liv er den seje politikvinde som ikke lader sig kue og hun skyer ingen midler. Liv er kærester med Rickard, tidligere kriminel, med kontakter nærmest alle steder og Edith, pensioneret professor i kriminologi og hende som startede Erla-gruppen. Det kan man læse meget mere om i de to foregående bøger.

Jeg har kun læst denne ”Vildfremmed” og kunne sagtens følge med i historien men kunne alligevel godt mærke at jeg manglede noget i forhold til hvordan og hvorfor Erla-gruppen blev dannet og bare hovedpersonernes liv generelt. Så derfor, gør altid som jeg anbefaler (og ikke som jeg nogle gange gør) læs serier fra nummer et og frem, det giver altid den bedste læseoplevelse og jeg skal ud og shoppe de to første bøger i denne serie.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog men det gør den ikke let at fordøje, overhovedet ikke. Jeg syntes historien er vild, og at det er sket i virkeligheden, giver de vildeste kuldegys. Det er krimi flettet sammen med spændende personligheder og deres fortid og fælles nutid, det er gådeløsning og jagten på den som trækker i trådene.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *