Glasnøglen

 

 

 

 

 

 

”Glasnøglen” er skrevet under pseudonymet Alex Karl Morell. Udgivet af Forlaget Bindslev den 21. september 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Kathrin Lindgaard, hobby-ornitolog, undre sig over at nogle af fuglene opfører sig mærkeligt. Det er som om de ændre adfærd. Tilfældigt opdager hun en artikel i avisen, skrevet af Jesper Bastholm. Jesper befinder sig i Thailand og her, er fuglene også er begyndt at udvise en mærkelig adfærd. Jesper har endvidere fundet et usb stik med mystiske tegn. At de to får kontakt og fundet at usb-nøglen, starter en lavine af begivenheder og det ikke på den gode måde. De føres til USA og her starter en hæs-blæsende jagt på løgn og sandhed. Fugle, flugt, drab, magt og penge i skøn forening…

 

 

 

 

 

 

 

Når man har læst denne bog, bliver en fugleflok aldrig den samme igen…

Der er fart over feltet og bogen indeholder et spændingsniveau som stiger stødt. Det er den mest bizarre danske krimi jeg har læst. Jeg kom automatisk til at skænke Stephen King en tanke, da stilen er lidt som hans. Når han, Stephen King, bliver alt for vanvittig, står jeg af, men denne bog er virkelig værd at læse. Man får max spænding, der er fuld fart på handlingen, der er gode gys og man sidder med tilbageholdt åndedræt.

Bogen er ikke blot en spændingsroman, den giver også klimadebatten et kæmpe spark. For gør man kun noget, hvis man får magt og penge? Eller findes det gode menneske? Og er alt til salg?

Jeg er spændt på, hvem der gemmer sig bag pseudonymet. Presse-meddelesen angiver følgende;

”Alex Karl Morell er et pseudonym for to etablerede danske forfattere, og Glasnøglen er et sideprojekt, som adskiller sig væsentligt fra deres øvrige udgivelser. Ib Michael har skrevet romanens indledende kapitel, men har ellers ikke været involveret i bogens handling og indhold.”

Hvis du syntes alt dette lyder mærkeligt, så har du helt ret! Bogen er mærkelig men på den absolut gode måde. Handlingen er surrealistisk, science fiction agtig og virkelig vanvittig. Man rammes af både paranoia og forfølgelsesvanvid og som sagt før – en fugleflok bliver aldrig den samme.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup holder øje med fuglefodrebrættet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *