Cold case – Forsvundet

”Cold case – Forsvundet” er skrevet af Tina Frennstedt. Udgivet af Gyldendal den 15. august 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagsidetekst: Morgenen efter at en voldsom orkan har hærget i Skåne, findes en kvinde myrdet uden for en strandhytte. Snart sker der endnu et brutalt overfald, og fremgangsmåden peger i begge tilfælde på en dansk voldtægtsmand og morder, som hærgede i København nogle år tidligere. Uroen vokser blandt indbyggerne i Malmø. KriminalinspektørTess Hjalmarsson, chef for Skånes Cold Case-gruppe, bliver inddraget i jagten sammen med sin makker Maria Erling og efterforskere fra København. Da gerningsmanden endelig efterlader sig et DNAspor, finder man en kobling til en sag, der har hjemsøgt Tess i mange år: Den 19-årige Annika Johanssons forsvinden en sommernat for 16 år siden

FORSVUNDET er første bind i den svenske krimiserie Cold Case, der er inspireret af uopklarede kriminalsager fra den virkelige verden. 

Til alle tider, fascineres vi af virkelighedens forbrydelser. True crime er det nye sort… Det som frastøder os mest, er og det som tiltrækker os. I denne bog blander man virkelighedens forbrydelser med fiktion. Gerningsmanden har fællestræk med ”Amagermanden” og man finder også en snert Peter Lundin. Måske er det både galt og genialt? Jeg er en anelse splittet, på den ene side syntes jeg historien er virkelig god, men det er mest på grund af Cold case gruppen. Og på den anden side, syntes jeg det er lidt plat, at kalde bogens gerningsmand ”Valbymanden”. Jeg mener faktisk at historien sagtens kunne holde, uden disse sammenligninger.

Tess er leder af en Cold case gruppe. De forsøger at opklare ”gamle” uopklarede forbrydelser. Jeg er vild med tanken om at dykke ned i gamle sager og bruge nutidens viden til opklaringen. Tess drives at ønsket om at give Annikas (Annika som forsvandt for 16 år siden) Mor en grav at besøge. En broget flok deltager i opklaringsarbejdet, både ansatte ved politiet og lokalbefolkningen. Her vil jeg fremhæve Marie, Tess makker, hun er dygtig og bramfri – en spade er en spade. En anden sjov personlighed er den danske profiler Carsten Morris, han er nørd på sit felt og virkelig dygtig til det han kan. De to håber jeg på at læse mere om.

Noget jeg syntes fylder lidt for meget, er de forskellige personers kærlighedsliv. Det er helt ok at de har et liv uden for deres job men her, blev det bare lidt for meget til min smag.

Bogen skildring af livet i en lille by og hvordan du nemt bliver stemplet, er helt uovertruffen. Det er præcist sådan det er. Jeg bor selv i en ultra lille landsby (læs omkring 200 husstande inden for byskiltet) så jeg ved hvad jeg taler om. Naboen ved ting om dig, inden de er sket! Det er så godt ramt og godt fortalt.

Hvis du er til bøger som kombinerer ældre og nutidige sager, er det denne du skal vælge. Du får en grundig opklaring, et spændende persongalleri og et plot som holder hele vejen.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med Cold case´s

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *