Toplitzgåden

”Toplitzgåden” er skrevet af Jesper Marcussen. Udgivet af Byens Forlag den 5. april 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Den danske journalist Thomas Berg finder sin kone, dræbt, på gulvet i deres hus… Dette bliver starten på en indviklet jagt på hemmeligheder og gemte ting. Thomas Berg tager til Berlin for at arbejde som udenrigskorrespondent og for at følge sin kones sidste arbejde dernede. Hans første opgave er at afdække en stor undersøgelse af den sagnomspundne østrigske sø Toplitz. Det siges at søen gemmer på hemmeligheder som nazisterne lod sænke i søen, i krigens slutning. En gammel studiegruppe og en studierapport får betydning for gåden og mordet på Thomas´ kone. Han hvirvles ind i et gådespin hvor hemmelighederne er større og mere fantastiske end man overhovedet kan forestille sig.

Denne bog ”Toplitzgåden” er Jesper Marcussens debutroman og sikke en flot debut… Den er starten på en serie som han kalder Wildenbuch-Mysteriumérne., hvor hovedpersonerne bliver journalisten Thomas Berg og hans ven den excentriske mangemillionær David Wagner.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har lidt et crush på 2. verdenskrig og alt hvad dertil hører. Jeg syntes det er spændende at læse om og jeg mener at vi skal blive ved med at fortælle historier derfra, fordi noget sådan aldrig – med tyk streg under aldrig – må ske igen. Og ikke mindst for at ære de forfærdelig mange mennesker, som mistede livet…

Denne bogs handling er drejet omkring søen Toplitz´s mange gåder. Der er mange gæt på hvad søen gemmer at nazi-hemmeligheder og handlingen i denne bog giver også et bud. Om end et ret fantastisk et af slagsen. Måske er det lige før man er for langt ude, men pyt, det er fedt alligevel.

Bogens plot er godt og overraskende man blev rykket rundt mere end én gang. Her er spænding lige til sidste side og man sidder på første parket til en skattejagt så fantastisk, så hæsblæsende og efter så vild en skat, at man aldrig har set mage. Så hvis du er lidt historisk interesseret, elsker gåder, er vild med skattejagter og ikke mindst et fedt og spændende persongalleri – så er det denne bog du skal vælge.

Jeg var godt underholdt og glæder mig til at læse mere om Thomas og David.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker gåder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *